Curs euro-leu: Euro revine pe crestere

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 13:45
2286 citiri
Curs euro-leu: Euro revine pe crestere

Euro a revenit pe crestere, dupa patru sedinte consecutive de scadere, vineri, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs oficial de 4,3802 lei/unitate.

Astfel, moneda unica s-a apreciat cu 0,11% comparativ cu ziua precedenta.

Cotatia dolarului american a coborat, vineri, la 3,3010 lei/unitate, de la 3,3393 lei/unitate, cat a fost cotatia de joi.

Si francul elvetian s-a depreciat, de la 3,6191 lei/unitate, la 3,6010 lei/unitate, iar gramul de aur s-a ieftinit, de la 178,5610 lei, la 177,2009 lei.

Joi, euro a atins nivelul minim din 27 aprilie 2012, de 4,3753 lei/unitate, dupa ce volumele tranzactionate au fost printre cele mai mari.

"Leul se afla la nivelurile de la sfarsitul lunii aprilie 2012, moment dincolo de care detinerile nerezidentilor in titluri de stat locale au inceput sa scada brusc, in vreme ce banca centrala a inceput sa intervina puternic pentru a apara moneda locala. Ultimele date disponibile puncteaza catre o scadere a detinerilor straine in titluri de stat in lei de pana la un minim istoric de 5,3% din total in octombrie 2012", se arata intr-un raport ING Bank transmis vineri.

Potrivit calculelor bancii, aceasta reprezinta o reducere de circa 4,8 miliarde lei de la sfar grade itul lunii aprilie, perioada in care anali grade tii ING estimeaza ca BNR ar fi vandut peste 2,1 miliarde euro pentru a sustine leul.

"Cum conditiile de pe piata valutara se imbunatatesc, pe fondul revenirii apetitului investitorilor straini pentru datoria publica locala, credem ca BNR ar putea utiliza oportunitatea pentru a recladi rezervele valutare prin vanzari de lei la aceste niveluri. Acest lucru ar putea impiedica o apreciere puternica a leului in saptamanile urmatoare", potrivit raportului.

Ministerul Finantelor Publice a atras joi 1,8 miliarde lei prin obligatiuni cu scadenta in octombrie 2015, de peste trei ori mai mult fata de valoarea indicava, iar randamentul a coborat la 6,03%, in conditiile in care cererea a continuat sa fie ridicata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar