Curs euro - leu Euro - un nou maxim istoric, pe fondul luptelor politice

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 13:21
5706 citiri
Curs euro - leu Euro - un nou maxim istoric, pe fondul luptelor politice

Euro a atins nivelul maxim istoric in raport cu moneda nationala, miercuri, dupa ce, in ziua precedenta, presedintii celor doua camere ale Parlamentului, precum si Avocatul Poporului, au fost schimbati din functie, fapt ce a atras critici aspre in presa straina.

Cursul oficial anuntat de Banca Nationala a Romaniei este de 4,4715 lei/euro, in crestere cu 0,47 la suta fata de ziua precedenta.

Marti, USL a convocat sedinte de urgenta ale Birourilor Permanente ale celor doua camere, decidand in cateva sesiuni extraordinare sa il inlocuiasca pe Vasile Blaga cu liderul PNL, Crin Antonescu, iar pe Roberta Anastase cu Valeriu Zgonea. De asemenea, Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost revocat si inlocuit cu Valer Dorneanu.

Luptele din Parlament pot dauna economiei. Vezi ce spun oamenii de afaceri

Potrivit liderilor PDL, aceasta a fost o lovitura de stat data de USL, iar Curtea Constitutionala s-a reunit de urgenta pentru a sesiza institutiile europene.

In presa straina, schimbarile din Parlamentul Romaniei au fost asemanate cu modul in care Hitler a luat puterea in Germania sau Stalin in Rusia.

USL incepe suspendarea lui Basescu - Minim istoric pentru leu

In plus, miercuri, Guverul a modificat Legea Curtii Constitutionale, avizul pentru suspendarea presedintelui tarii urmand a fi doar consultativ.

Leul s-a depreciat si in fata dolarului american, cu 0,55 la suta fata de cotatia de marti, cursul oficial anuntat de banca centrala fiind de 3,5542 lei/unitate.

De asemenea, leul a pierdut teren si in fata francului elvetian, a carui cotatie a ajuns de la 3,7043 lei/unitate la 3,7236 lei/unitate.

In acelasi timp, pretul aurului a urcat, miercuri, pana la 184,7880 lei/gram, fata de 182,9096 lei/gram, marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar