Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Curs euro-leu: Iohannis invinge, leul creste

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 13:15
3989 citiri
Curs euro-leu: Iohannis invinge, leul creste

Leul s-a apreciat, luni, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs oficial de 4,4243 lei/unitate.

Astfel, moneda nationala a castigat 0,07% fata de sedinta precedenta, in contextul in care Klaus Iohannis l-a invins pe premierul Victor Ponta in cursa pentru alegerile prezidentiale.

Noi rezultate oficiale de la BEC: Iohannis 54,50% - Ponta 45,49%

"Leul a inchis saptamana trecuta intr-o nota calma, inchizand sedinta la 4,4280/EUR, dupa ce a evoluat intr-o nota pozitiva pentru mare parte din zi. In mod interesant, piata nu a avut o reactie vizibila la rezultatul surprinzator al alegerilor de ieri, castigate de Klaus Iohannis (leul se tranzactiona la ora 11.00 la 4,4240/EUR), desi in general consideram ca aceasta infrangere pentru partidul de la guvernare sugereaza o crestere a riscurilor de derapaje fiscale.

Totusi, cat timp alegerile generale sunt programate pentru 2016 si asemenea riscuri nu sunt sustinute de semne proaspete, este posibil ca reactia pietei sa vina cu intarziere", se arata in nota ING Bank remisa Ziare.com.

Leul a castigat teren si in fata dolarului, mai exact 0,28% comparativ cu sedinta precedenta, moneda americana fiind cotata in prima zi a saptamanii la 3,5421 lei/unitate.

Francul elvetian a ajuns, luni, de la 3,6833 lei/unitate la 3,6831 lei/unitate, in timp ce pretul aurului a urcat de la 131,8491 lei/gram la 135,1835 lei/gram.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#curs euro leu, #curs euro, #Curs BNR, #curs euro BNR, #curs dolar BNR, #curs franc elvetian, #pret aur , #curs valutar
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Piata a reactionat cu promptitudine la rezultatul alegerii lui KWI.