Curs euro-leu: Leul creste inainte de Paste

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 13:27
3359 citiri
Curs euro-leu: Leul creste inainte de Paste
Foto: Arhiva Ziare.com

Leul s-a apreciat considerabil, miercuri, in raport cu principalele valute.

Cursul afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru euro este de 4,4649 lei/unitate, ceea ce inseamna un plus de 0,32% pentru leu comparativ cu sedinta precedenta.

Analistii ING Bank remarca faptul ca "in pofida ingrijorarilor interne legate de posibile derapaje fiscale si initiative legislative care ar putea submina stabilitatea sistemului financiar, pozitia externa a Romaniei este pozitiva si puternica", potrivit unei analize remise Ziare.com.

In consecinta, specialistii bancii olandeze considera ca perechea leu-euro se va tranzactiona in Saptamana Patimilor in intervalul 4,45 - 4,48.

Similar, miercuri, moneda nationala a castigat teren si fata de dolar (0,39%, mai exact), care a fost cotat la 3,9505 lei/unitate.

Tendinta de apreciere a leului se mentine si in raport cu franc. Cursul publicat de BNR pentru moneda elvetiana a fost de 4,0601 lei/unitate, fata de 4,0738 lei/unitate.

Aurul s-a scumpit, miercuri, de la 157,6147 lei/unitate la 158,1998 lei/unitate.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#curs euro leu, #curs euro BNR, #Curs BNR, #curs dolar BNR, #curs dolar, #curs franc, #pret aur , #curs valutar