Curs euro - leu Leul, neclintit de demisia Guvernului

Luni, 06 Februarie 2012, ora 13:30
1941 citiri
Curs euro - leu Leul, neclintit de demisia Guvernului
Foto: Ziare.com

In ciuda faptului ca premierul Emil Boc si intregul Guvern si-au depus demisia, luni dimineata, leul a reusit sa inregistreze o crestere in fata monedei unice europene.

De obicei, astfel de turbulente politice au "darul" de a provoca probleme monedei nationale, investitorii considerand ca e prea riscanta. Insa, luni, dupa anuntul privind demisia, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,3420 lei/euro, in scadere cu 0,11 procente fata de ziua de vineri.

Stabilitatea ar putea fi explicata si prin faptul ca Romania are un acord cu Fondul Monetar International, iar tintele de deficit si crestere economica mentionate in acest acord trebuie indeplinite indiferent de cine vine la putere, prin urmare va exista o politica economica similara si in viitor.

De altfel, si liderii Opozitiei au precizat ca vor continua programul cu FMI, in urma intalnirii cu membrii misiunii comune a instititutiei financiare, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, care au incheiat vizita in Bucuresti.

In schimb, leul s-a depreciat fata de dolarul american cu 0,93 la suta, comparativ cu ultima zi a saptamanii trecute. Astfel, banca centrala a anuntat un curs oficial de 3,3295 lei/dolar.

Nici francul elvetian nu a reusit sa se aprecieze in fata leului, cursul coborand de la 3,6071 lei/unitate la 3,5979 lei/unitate.

De asemenea, pretul aurului s-a micsorat de la 186,6334 lei/gram, vineri, la 183,6147 lei/gram, in prima zi a saptamanii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
"Stabilitatea" solicitata de putere este O GOGORITA ! pt.Gugustiuci