Curs euro-leu: Leul nu mai e regele junglei monetare - Pierderi pe toata linia

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 13:47
3539 citiri
Curs euro-leu: Leul nu mai e regele junglei monetare - Pierderi pe toata linia
Foto: BNR

Leul s-a depreciat, marti, fata de principalele valute, pe fondul presiunilor venite de pe piata externa.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,5333 lei/euro, ceea ce inseamna un recul de 0,14% pentru moneda nationala comparativ cu sedinta anterioara, cand BNR a intervenit pentru echilibrarea situatiei.

Curs euro-leu: Daca euro sare calul, va interveni BNR?

"In linie cu aversiunea la risc la nivel global, EUR/RON s-a aflat ieri sub presiuni de cumparare, miscandu-se spre 4,5400 dupa publicarea referintei BNR. Totusi, pana la finalul sesiunii, perechea a inversat evolutia, inchizand fara variatie langa 4,5300. EUR/RON s-a oprit la un maxim de 4,5380 ieri, iar aglomerarea de tranzactii ar putea indica prezenta bancii centrale.

Cum ingrijorarile privind China persista, este greu de crezut ca leul si-ar putea reveni in zilele urmatoare, asa cum anticipam noi.

Mai degraba ar trebui sa ramana in intervalul 4,5100-4,5400/EUR si se va afla sub presiuni de depreciere. Credem, de asemenea, ca banca centrala ar trebui sa tempereze orice presiuni semnificative de slabire. Pentru astazi, avand in vedere calendarul linistit, anticipam o noua zi de tranzactii in preajma lui 4,5300/EUR", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

"Baie de sange" pe burse din cauza Chinei: Actiunile ajung la minime istorice, monedele se depreciaza puternic

Pe de alta parte, dolarul a fost cotat la 4,1787 lei/unitate, ceea ce inseamna o lovitura de 0,55% pentru moneda nationala, in timp ce francul elvetian a urcat de la 4,1695 lei/unitate la 4,1732 lei/unitate.

Aurul s-a ieftinit, marti, de la 147,4771 lei/gram la 146,6358 lei/gram.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#curs euro leu, #curs euro BNR, #curs dolar BNR, #Curs BNR, #curs franc elvetian, #pret aur , #curs valutar