Curs euro-leu: Leul o duce mai bine decat celelalte monede din regiune

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 13:27
3449 citiri
Curs euro-leu: Leul o duce mai bine decat celelalte monede din regiune
Foto: Arhiva Ziare.com

Leul isi continua perioada de stabilitate fata de euro si sfideaza tendinta regionala.

Banca Nationala a Romaniei a cotat moneda unica la 4,5320 lei/unitate, ceea ce inseamna o variatie de doar 0,01% fata de sedinta anterioara.

"Leul a inchis ieri fara variatie langa 4,5340/EUR in contextul celei mai bune lichiditati din piata de anul acesta. In pofida aversiunii fata de risc la nivel global, leul continua sa evolueze bine in comparatie cu valutele din regiune.

Scenariul ultimelor zile s-a repetat ieri, iar EUR/RON s-a aflat sub presiuni in sus in tranzactiile de seara, din afara orelor obisnuite. Totusi, avand in vedere intereventiile trecute ale bancii centrale, nu ne asteptam ca perechea valutara sa consolideze peste 4,5400. Calendarul de astazi include prima sedinta de politica monetara a BCE din 2016, dar nu credem ca aceasta va avea un impact asupra monedei romanesti.

Credem ca sedinta curenta va fi similara celor recente si va aduce un leu stabil in apropiere de 4,5300/EUR", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Cum va evolua cursul euro-leu in aceasta saptamana

Leul a ramas stabil fata de euro pe tot parcursul saptamanii, insa nu e cazul zlotului polonez, de exemplu, care a atins cel mai scazut nivel din ultimii 4 ani.

De asemenea, si coroana ceha a inceput anul cu stangul, in timp ce forintul a atins minimul ultimelor 12 luni.

Cum a evoluat leul fata de celelalte valute

Desi leul e stabil fata de euro, moneda nationala a pierdut teren, joi, comparativ cu dolarul, mai exact 0,36%, fiind cotat la 4,1614 lei/unitate.

Francul elvetian a coborat de la 4,1392 lei/unitate la 4,1326 lei/unitate, in timp ce aurul s-a scumpit de la 145,9262 lei/gram la 146,8793 lei/gram.

C.P.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#curs euro leu, #curs euro BNR, #curs dolar BNR, #Curs BNR, #curs franc elvetian, #pret aur , #curs valutar