Curs euro-leu: Leul, pus la pamant

Marti, 03 Martie 2015, ora 13:28
4737 citiri
Curs euro-leu: Leul, pus la pamant

Leul s-a depreciat, marti, in fata principalelor valute, in tandem cu celelalte monede din regiune.

Astfel, moneda nationala a scazut cu 0,29% in fata euro, comparativ cu sedinta precedenta, cursul fiind de 4,4551 lei/unitate.

"Leul s-a alaturat valutelor regionale intr-o miscare de depreciere si a incheiat sedinta de ieri la un nivel usor mai tare de 4,45/EUR, o pierdere de aproximativ 0,2% la nivel de sedinta. Dupa aprecierea semnificativa de miercurea trecuta, leul a inregistrat trei sedinte de corectii care au sters castigurile de atunci.

La nivelul stirilor internationale, presa relateaza ca Grecia a inceput discutiile pentru un nou program financiar, cu o valoare cuprinsa intre 30 si 50 de miliarde de euro, iar noutatile legate de aceasta tema ar putea avea o influenta asupra leului in perioada urmatoare. In pofida calendarul linistit de astazi, credem ca inertia deprecierii s-ar putea mentine si astazi, cu o posibila miscare a leului spre 4,46/EUR", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Similar, leul a pierdut 0,74 din valoare comparativ cu dolarul, care a fost cotat la 3,9892 lei/unitate, cel mai mare nivel din 23 ianuarie 2015.

Francul elvetian a urcat de la 4,1413 lei/unitate la 4,1501 lei/unitate, marti, iar aurul s-a ieftinit de la 154,9568 lei/gram la 154,8648 lei/gram.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#curs euro leu, #curs bnr euro, #maxim dolar, #Curs BNR, #curs BNR dolar, #curs franc elvetian, #pret aur , #curs valutar