Curs leu-euro Leul revine in forta - un nou minim pentru euro

Joi, 29 Mai 2014, ora 13:21
2269 citiri
Curs leu-euro Leul revine in forta - un nou minim pentru euro

Moneda euro a atins joi cel mai scazut nivel de la sfarsitul lunii iulie 2013 pana in prezent.

Astfel, cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) este de 4,3934 lei/unitate, in scadere cu 0,11%.

"Moneda locala a fost prinsa intre 4,39-4,40/EUR ieri, pe fondul unei activitati reduse in piata valutara, ce sugereaza ca impulsul de intarire a leului s-a diminuat pentru moment.

Totusi, intrucat credem ca o parte din avansul recent al leului se datoreaza investitiilor de portofoliu, credem ca moneda locala s-ar mai putea intari odata cu reluarea anticipata a tendintei de scadere a randamentelor pentru titlurile de stat in lei.

Cu toate acestea, ne mentinem prognoza legata de un potential limitat de apreciere pentru leu, pe fondul unor posibile interventii valutare oficiale, in vreme ce credem ca, pe termen scurt, leul se va mentine in jurul valorilor curente si in condiitile in care spatiul datoriei publice este marcat de activitate redusa inaintea anuntului Ministerului de Finante legat de planul de emisiuni din iunie", au comentat economistii ING Bank.

De asemenea, dolarul american s-a depreciat cu 0,10%, la 3,2269 lei/unitate. In schimb, francul elvetian a urcat la 3,5986 lei/unitate, de la 3,5956 lei/unitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#crestere leu, #leu euro, #franc elvetian, #Curs BNR, #curs valutar, #leu dolar, #pret aur , #curs valutar