Curs valutar: O zi buna pentru euro

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 13:33
3203 citiri
Curs valutar: O zi buna pentru euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Euro s-a apreciat, joi, pe fondul tensiunilor venite din partea burselor asiatice, in timp ce dolarul a inregistrat un declin.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,5380 lei/unitate pentru moneda unica, in crestere cu 0,23% fata de sedinta anterioara.

"In pofida faptului ca a inceput ziua de ieri cu o apreciere, leul a cedat treptat castigurile si s-a intors pana la finalul sesiunii, ajungand la 4,5330/EUR. Evolutia a fost in linie cu cea a valutelor regionale si cu cea din bursele europene de actiuni, care s-au miscat mai jos pe parcursul zilei.

In tranzactiile de seara, perechea EUR/RON a urcat chiar mai mult. Avand in vedere scaderea puternica de pe Wall Street si faptul ca majoritatea burselor asiatice au fost pe minus, nici astazi nu pare o zi buna pentru activele mai riscante.

Pana cand nu se imbunatateste sentimentul global, perechea EUR/RON pare blocata in apropiere de 4,5300 avand in vedere ca posibilele miscari in sus vor fi, probabil, limitate de BNR. Pentru astazi, avand in vedere calendarul linistit, ne asteptam ca perechea valutara sa ramana intr-un interval de 4,5200-4,5400", se arata in analiza ING Bank.

"Baie de sange" pe burse din cauza Chinei: Actiunile ajung la minime istorice, monedele se depreciaza puternic

Dolarul a scazut cu 0,75%, joi, pana la 4,1570 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a scazut de la 4,1588 lei/unitate la 4,1437 lei/unitate.

Aurul s-a ieftinit de la 145,7636 lei/gram la 145,8366 lei.gram.

C.P.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#curs euro leu, #curs euro BNR, #curs dolar BNR, #Curs BNR, #curs franc elvetian, #pret aur , #curs valutar