Cursul va ajunge la 4,02 lei/euro la sfarsitul anului?

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 10:16
3185 citiri
Cursul va ajunge la 4,02 lei/euro la sfarsitul anului?
Foto: emaramures.ro

Cursul valutar mediu anticipat pentru acest an de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) este de 4,18 lei pentru un euro, cifra pe care o vehiculeaza adesea si oficialii guvernamentali.

Cel mai recent am regasit-o in documentul "Reforme 2009-2011", postat la sfarsitul saptamanii trecute pe site-ul Executivului. Cifra este nemodificata inca din luna mai, cand a fost lansata "Prognoza de primavara" - unde apare pentru prima data valoarea de 4,18 lei/euro pentru cursul mediu anual aferent lui 2011.

Daca aceasta tinta este in continuare asumata de oficialii guvernamentali, atunci ar trebui sa ne asteptam la o apreciere semnificativa a monedei nationale in urmatoarele nici doua luni si jumatate.

Cursul mediu de schimb inregistrat in intervalul 3 ianuarie - 17 octombrie este de 4,2118 lei, foarte aproape de valoarea inaintata de CNP in "Prognoza de toamna 2010", de 4,21 lei/euro.

Pentru ca nivelul cursului de schimb sa atinga valoarea tintita, de 4,18 lei/euro, moneda unica europeana ar trebui sa inregistreze in urmatoarele 54 de sedinte de tranzactionare, cate mai sunt pana la sfarsitul anului, o valoare medie de 4,0603 lei.

Pentru realizarea unui astfel de curs mediu in perioada 18 octombrie - 31 decembrie, este nevoie ca leul sa castige cate 0,56 bani in fiecare zi de azi inainte.

Citeste mai multe despre Cursul va ajunge la 4,0271 lei/euro la sfarsitul anului? pe Business24.ro

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#cursul valutar 2011, #euro curs valutar, #euro 2011 , #curs valutar