Dolarul - cea mai rapida crestere din ultimele 40 de ani

Marti, 17 Martie 2015, ora 09:16
3782 citiri
Dolarul - cea mai rapida crestere din ultimele 40 de ani

Dolarul american s-a intarit remarcabil in ultima perioada, luand prin surprindere pe toata lumea.

Moneda americana se bucura de cea mai rapida crestere din ultimii 40 de ani, potrivit Citibank. In decurs de opt luni, dolarul american s-a intarit surprinzator comparativ cu celelalte monede puternice ale lumii, scrie CNN.

Expertii nu se asteapta ca situatia sa se schimbe prea curand. De la inceputul lui 2015, valoarea dolarului a crescut cu 14%, potrivit Bank of America.

Cresterea este un rezultat direct al intaririi economiei americane in vreme ce economiile altor tari au probleme. Europa incearca sa-si revigoreze economia cu un nou program de stimulare, la fel ca si Japonia.

In acelasi timp, un dolar puternic afecteaza profiturile companiilor americane ce vand produse in strainatate - Coca Cola si Boeing au avertizat deja ca intarirea dolarului le afecteaza profiturile, in special in Europa.

Euro, in schimb, este in declin - valoreaza doar 1,05 dolari, acesta fiind cel mai scazut nivel din 2003 incoace. Si ar putea scadea si mai mult, avertizeaza analistii, care se asteapta la un nivel de sub un dolar, ba poate chiar pana la 80 de centi pana la sfarsitul lui 2017.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#dolar crestere valoare, #dolar crestere euro scadere , #curs valutar
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Dolarul - cea mai rapida crestere din ultimele 40 de ani"