Leul, tinta atacurilor speculative in 2013?

Marti, 03 Mai 2011, ora 20:57
1996 citiri
Leul, tinta atacurilor speculative in 2013?

Romania ar putea sa se astepte la mai multe atacuri speculative asupra leului in momentul in care cursul de schimb va fi intr-o banda, mai precis in momentul in care vom intra in mecanismul cursului de schimb valutar, sustine Nicolaie Chidesciuc, economist sef ING.

"Momentan, neavand un curs de schimb fixat, speculatorii nu au ce sa atace", a declarat Chidesciuc, care spune ca in teoria economica atacurile speculative se declanseaza in cazul unor monede care fac parte dintr-un regim de curs de schimb fix sau o banda.

"In cazul Romaniei, nu exista nici curs de schimb fix, nici o banda definite de Banca Centrala. Exista doar un nivel implicit care nu ar fi fost dorit de Banca Centrala. Sintagma de atac speculativ nu este tocmai corecta", a subliniat Chidesciuc.

Precizarea vine in contextul in care directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca au existat "atacuri serioase" asupra monedei nationale.

Citeste mai multe despre Leul, tinta atacurilor speculative in 2013? pe Business24.ro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#atacuri speculatove moneda nationala, #atacuri speculative Romania, #atacuri euro 2013 , #curs valutar