Presedintele ING Romania: Cursul se poate indrepta usor catre 5 lei/euro

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 13:22
2785 citiri
Presedintele ING Romania: Cursul se poate indrepta usor catre 5 lei/euro
Foto: Arhiva

Cursul de schimb se poate indrepta usor catre 5 lei/euro, iar presiunile pe euro si monedele din regiune vor continua in urmatorii ani, a declarat presedintele ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

"Prognoza noastra (ING - n.red.) pentru sfarsitul acestui an era cam unde este leul astazi. La data respectiva nu aveam in calcul evolutiile mai ales din zona euro, alegerile din Grecia, etc. Dar eu cred ca leul se poate indrepta usor catre 5 lei/euro", a mentionat Negritoiu, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", la Pro TV.

Misu Negritoiu a subliniat ca in Romania vulnerabilitatea este in crestere din doua considerente: "o data suntem vulnerabili la expunerea greceasca in Romania si problema Romaniei este parte din problema Greciei, avand in vedere expunerea in sectorul bancar. In al doilea rand, tipicul politicii noastre monetare este unul destul de mult legat de euro, avand in vedere dimensiunea portofoliului de credite denominate in euro".

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,4648 lei/euro, cu 0,01% mai mic fata de sedinta precedenta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#curs euro Negritoiu, #Negritoiu ING curs, #cinci lei euro curs , #curs valutar
Comentarii