Rubla, la un minim istoric fata de dolar

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 19:55
4450 citiri
Rubla, la un minim istoric fata de dolar
Foto: Forbes

Rubla ruseasca a ajuns la cel mai scazut nivel din istorie, coborand pentru prima oara sub pragul de 60 de unitati in raport cu dolarul.

Regresul monedei rusesti vine pe fondul anuntului Statelor Unite ale Americii, cu privire la noi sanctiuni pentru Moscova, scrie Reuters. In plus, si pretul scazut al petrolului a contribuit la aceasta depreciere a rublei.

The Economist: Criza rublei, pericolul pentru economia din Rusia

SUA au votat noi sanctiuni impotriva Rusiei si armament pentru Ucraina: Kremlinul ameninta (Video)

Luni, dolarul a ajuns la peste 60 de ruble, pentru prima oara in istorie, respectiv la 61,25 ruble, cu circa 5 la suta mai mult decat la precedenta inchidere a bursei. Este de asteptat ca banca centrala a Rusiei sa intervina, urmand sa vanda in jur de un miliard de dolari, pentru a aduce dolarul inapoi la 60 de ruble.

In plus, un euro a trecut de 75 de ruble, ajungand la 75,6 ruble, cu 4,6 mai mult decat precedenta inchidere. Perspectivele nu sunt insa deloc imbucuratoare, expertii asteptandu-se ca rubla sa slabeasca si mai mult.

Putin catre rusi: Vin vremuri grele!

Rubla s-a depreciat cu 45 la suta fata de dolar, de la inceputul anului, determinand astfel banca centrala sa intervina pe piata, luni. O astfel de interventie a devenit insa aproape o rutina, de la inceputul lunii decembrie.

Scaderea pretului petrolului si sanctiunile aplicate ca urmare a situatiei din Ucraina au dus la prabusirea monedei rusesti si indreptarea economiei celei mai mari tari din lume catre recesiune.

Vineri seara, Congresul Statelor Unite ale Americii a votat un proiect privind noi sanctiuni aplicate Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#scadere rubla ruseasca, #criza rubla, #minim istoric rubla, #scadere rubla dolar , #curs valutar