Ce dobanzi acorda la depozite bancile din tarile europene cu probleme

Autor: Paul Barbu - Redactor
Sambata, 06 August 2011, ora 08:14
9155 citiri
Ce dobanzi acorda la depozite bancile din tarile europene cu probleme
Foto: dalje.com

Majoritatea bancilor care au actionariat din tarile cu probleme financiare duc o lupta crancena a dobanzilor la depozitele in moneda europeana. Acestea ofera bonificatii peste media pietei, iar daca sunteti norocosi, puteti face economii la care sa primiti dobanda de 4,5% pe an, pentru un depozit de 1.000 de euro, la 6 luni.

Institutiile financiare carora le vom prezenta ofertele sunt cele din Grecia, Italia, Portugalia si Cipru. Unul dintre cele mai avantajoase produse de pe piata se afla in portofoliul unei banci grecesti, in timp ce una dintre cele mai neatragatoare oferte vine de la o banca italiana.

Grecia. Banca Romaneasca vine cu un depozit de 6 luni care are o bonificatie de 4,50% pe an. Astfel ca, pentru cei 1.000 de euro pe care ii veti depune aici, in acea jumatate de an, veti avea in cont un castig brut de 22,5 euro. Suma minima pe care trebuie sa o aveti pentru a constitui depozitul de la Banca Romaneasca este de 150 de euro. La scadenta, banca nu va percepe nici un comision, in rest - acesta este de 0,5% din suma.

Marfin Bank este un alt creditor grec care vine cu o oferta greu de refuzat pentru cei care cauta castiguri cat mai mari din depozite. La o dobanda de 4,25% pe an, banca va da, dupa 6 luni, un profit brut de 21 de euro. Suma minima pe care trebuie sa o aveti in depozit este chiar 1.000 de euro.

ATE Bank este una din bancile care are printre cele mai bune bonificatii la economiile in lei. Se pare ca nu putem spune acelasi lucru si despre produsele in euro. Aici, dobanda nu este decat de 3,75%, iar pentru a deschide contul, trebuie sa aveti un minimum de 300 de euro. Oferta vine si cu posibilitatea de prelungire automata a contractului.

Depozitul Star de la Piraeus Bank vine cu o dobanda de 3,50%, vrea minim 500 de euro in cont si comisioneaza beneficiarul depozitului cu 0,6% la retragere. Bancpost are depozitul Prim, care vine cu o dobanda de 2,90%, in care trebuie sa virati minimum 1.000 de euro. Alpha Bank economisteste banii dumneavoastra cu 2,50%, intr-un cont care necesita minim 15 euro. Banca nu are comision de retragere.

Portugalia. Millennium Bank are si ea o oferta destul de atragatoate, dar cu o dobanda ceva mai mica decat cele pe care le au majoritatea bancilor din Grecia. Astfel ca, in cazul Millenium, dobanda se ridica la 3,75% pentru Depozit Classic. La aceasta bonificatie nu veti peneficia decat de 18,75 euro in cele 6 luni de contract. Pentru a putea deschide un astfel de depozit va trebui sa aveti minimum 200 de euro. Comisionul de retragere in numerar este de 0,6% sau minim 3 euro - pentru conturile in valuta.

Cipru. Bank of Cyprus se numara si ea printre institutiile de creditare care au o oferta atragatoare pentru cei care vor depozite in euro. Suma minima depusa va trebui sa fie de 250 de euro. Comisionul de retragere este de 1%, daca sumele retrase sunt mai mari de 15.000 de lei (sub 4.000 euro), in rest se percepe doar o taxa de 0,5% din suma scoasa din cont. Cipru este ultima tara care vrea bani de la FMI si UE din cauza ca sistemul bancar al acestei tari, chiar daca este unul cu active foarte valoroase, are o expunere foarte mare pe Grecia.

Italia. Desi, in Romania, Intesa Sanpaolo s-a laudat ca a avut o crestere organica, aceasta banca este una dintre cele mai puternice din Italia. Oferta bancii este destul de buna, dar ceva mai slaba decat cele de la alte banci din categoria celor despre care vorbim acum. Depozitul 007 cu dobanda variabila, de 3,69%, necesita o suma minima in cont de 500 de euro. Pentru retragerea banilor veti fi taxati cu 0,6%.

UniCredit Tiriac Bank are chiar cea mai redusa oferta dintre bancile luate in discutie. Dobanda oferita pentru depozitul la termen pe 6 luni este, in cazul UCT, de 1,45%.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#dobanzi depozite euro, #dobanzi banci grecesti italiene, #dobanzi depozite , #depozite banci