Conturile romanilor din strainatate, cercetate mai usor

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 20:35
5877 citiri
Conturile romanilor din strainatate, cercetate mai usor
Foto: Ziare.com

Autoritatile romane vor putea face schimb automat de informatii cu alte state privind conturile financiare ale persoanelor fizice, de anul viitor, in urma ratificarii unui acord multilateral incheiat pentru combaterea fraudei si evaziunii fiscale.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului multilateral al autoritatilor competente pentru schimb automat de informatii privind conturi financiare, semnat la Berlin la 29 octombrie 2014.

Astfel, Romania va putea face din 2017 schimb de informatii referitoare la conturile financiare ale persoanelor fizice cu alte state, potrivit proiectului de lege pentru ratificarea acordului, aprobat de Guvern la inceputul lunii februarie.

Ce spune Fiscul despre conturile romanilor din bancile elvetiene

Schimbul va cuprinde, printre altele, informatii pentru identificarea persoanei (nume, adresa, cod identificare fiscala), informatii referitoare la numarul contului, despre numele si numarul de identificare (daca exista) al institutiei financiare care face raportarea, informatii despre soldul sau valoarea contului.

Romania va face o lista a statelor cu care doreste sa realizeze automat acest schimb de informatii, deoarece schimbul de informatii se va desfasura pe baze bilaterale intre autoritatile competente. Astfel, schimbul automat de informatii privind conturile financiare se va face pe masura ce fiecare dintre statele care se vor regasi pe lista Romaniei va fi parcurs procedurile de intrare in vigoare a acordului multilateral.

Americanii care au peste 50.000 de dolari in conturi din Romania vor fi raportati

Acordul multilateral semnat la Berlin a fost promovat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), care a stabilit principalele elemente ale unui standard global pentru schimbul automat de informatii privind conturile financiare.

Consiliul European din 22 mai 2013 a solicitat extinderea schimbului automat de informatii la nivelul Uniunii si la nivel mondial, in vederea combaterii fraudei fiscale, a evaziunii fiscale si a planificarii fiscale agresive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#lege schimb informatii conturi strainatate, #combatere evaziune fiscala , #depozite banci