Grecia va putea confisca banii din banci ai datornicilor

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 18:42
2216 citiri
Grecia va putea confisca banii din banci ai datornicilor

Statul grec va putea sa confiste banii din conturile bancare ale personelor sau companiilor datornice care nu isi platesc taxele. Masura a fost adoptata de Parlamentul elen duminica, fiind o conditia pentru a primi in continuare ajutor international.

Grecia ia astfel exemplul Ciprului, care confisca pana la 80 la suta din conturile bancare de peste 100.000 de euro, pentru a plati pentru o criza cauzata de banci, scrie Greek Reporter.

Datoriile catre stat au crescut cu 800 de milioane de euro in luna martie, iar companiile care datoreaza intre 50 si 75 de mii de euro vor avea voie sa-si plateasca datoriile in 12 rate. Firmele care datoreaza mai mult de 75.000 de euro vor putea plati restantele in 48 de transe.

Parlamentul Greciei a aprobat concedierea a 15.000 de angajati la stat

Pe de alta parte, persoanele fizice care datoreaza 5.000 de euro vor putea face plata in 48 de transe, in timp ce in unele cazuri li s-ar putea permite chiar si plati in 100 de transe lunare.

Cu toate acestea, daca inspectorii fiscali afla ca firmele sau persoanele au bani suficienti pentru a-si plati datoriile catre stat, suma va fi confiscata imediat din conturile lor, iar ei nu vor putea sa foloseasca planul de plata in transe.

Dupa ce Ciprul a inceput sa confiste conturile bancare, unii oficiali ai Uniunii Europene au spus ca statul cipriot ar putea fi folosit ca model pentru guvernele care vor sa ia orice bani doresc pentru a plati pentru criza economica. In acelasi timp, Grecia si-a deschis usile pentru confiscarea banilor din conturile bancare, chiar daca prim-ministrul Antonis Samaras si ministrul de Finante Yiannis Stournaras au spus anterior ca acest lucru nu se va intampla.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Grecia confiscare bani datornici, #bani datornici confiscati Grecia , #depozite banci
Comentarii