Grecii ascund 200 de miliarde de euro in bancile din Elvetia

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 17:03
2615 citiri
Grecii ascund 200 de miliarde de euro in bancile din Elvetia
Foto: Greek Reporter

Grecii au depozite in valoare de 200 miliarde de euro in Elvetia, in timp ce statul elen incearca sa limiteze evaziunea fiscala, una dintre cauzele crizei economice.

Cotidianul austriac Der Standard, citat de Greek Reporter, a publicat un articol dedicat evaziunii din Grecia, cu ocazia difuzarii de catre postul Arte a documentarului "Evaziunea fiscala".

"In bancile noastre, beneficiarele evaziunii fiscale din Europa, grecii bogati au in conturi aproximativ 200 de miliarde de euro, iar marele perdant este statul elen", scrie cotidianul austriac.

Evaziunea la nivel global este facilitata de paradisurile fiscale, de exemplu Insulele Cayman, unde intr-o singura cladire de patru etaje au sediul 18.000 de companii off shore, sau statul american Delaware, unde intr-o cladire cu un singur etaj sunt inregistrate 285.000 de companii, potrivit cotidianului austriac.

Actionariatul acestor companii este secret.

Grecia se afla in al saselea an de recesiune, iar economistii anticipeaza o revenire a PIB pe crestere in cursul anului urmator.

Potrivit sursei citate, documentarul mai releva ca un grup industrial cu afaceri de miliarde de dolari si-a mutat sediul central in Elvetia, miscare facuta si de alte multinationale, cauzand Frantei pierderi anuale de peste 30 miliarde de dolari din taxe.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#greci ascund bani Elveta, #greci ascund bani, #greci depozite Elvetia , #depozite banci
Comentarii
Poza SS-Independentul
SS-Independentul
rank 1
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5