Romania, codasa Europei la numarul de conturi bancare

Joi, 09 Mai 2013, ora 16:09
1862 citiri
Romania, codasa Europei la numarul de conturi bancare

Romania este tara din Uniunea Europeana cu cea mai mica pondere a cetatenilor care au un depozit bancar, potrivit unei statistici a Comisiei Europene.

"59 de milioane de cetateni europeni nu au, in acest moment, un cont bancar. Jumatate dintre ei ar vrea sa aiba. 2,5 milioane au fost refuzati cand au vrut sa deschida un cont. Unii din cauza ca traiesc in alta tara, altii nu au fost considerati solventi, altii pentru ca sunt inca studenti, si asta nu e o situatie normala", a declarat comisarul european pentru Piata Interna si Servicii Michel Barnier, informeaza TVR Infor.

In Romania, 55 la suta dintre cetateni nu au un cont bancar. Cei mai multi dintre romani au explicat lipsa acestuia prin faptul ca nu il doresc sau nu au nevoie de el. Pe de alta parte, in Danemarca si Finlanda fiecare cetatean are un cont bancar.

Comisia Europeana vrea sa-i convinga pe romani ca e necesar un astfel de cont pentru a facilita accesul la banci.

Europenii vor putea sa-si deschida conturi in orice banca din Uniunea Europeana

Rezidentii europeni vor avea dreptul sa-si deschida un cont bancar in orice tara din Uniunea Europeana si sa compare taxele percepute de furnizori. Comisia Europeana schiteaza propunerile pentru a inlesni clientilor compararea taxelor si mutarea la o alta banca. In plus, Comisia spera ca astfel sa fie redus numarul celor care nu au conturi bancare.

Se estimeaza ca circa 59 de milioane de clienti din Uniunea Europeana, cu varste de peste 15 ani, nu au un cont de plata. Numarul acestora variaza puternic pe cuprinsul statelor Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#romani conturi bancare, #Comisia Europeana conturi bancare, #romani depozite bancare , #depozite banci