Romanii si greci isi muta banii la bancile din Bulgaria

Miercuri, 17 August 2011, ora 08:57
2696 citiri
Romanii si greci isi muta banii la bancile din Bulgaria

Bulgaria nu are nevoie sa elaboreze noi masuri anticriza, pentru ca economia tarii este in crestere, sustine ministrul de Finante al tarii, Simeon Djankov.

"Nu exista niciun risc de crestere a somajului in Bulgaria. Nu exista niciun risc pentru depozite. De fapt, depozitele in bancile din Bulgaria sunt in crestere. Multi straini isi pun banii in bancile noastre, in special oameni din Grecia si Romania, dar nu numai", a declarat Djankov, la Nova TV, conform Novinite.

El a subliniat faptul ca povara fiscala din Bulgaria ramane la cel mai scazut nivel din UE, ceea face din Bulagria un exemplu din punct de vedere al stabilitatii macroeconomice.

"Am reusit sa mentinem situatia sub control, cand altii nu au reusit. Acum trei luni, am fost in Washington si le-am spus despre proiectul nostru, despre Pactul de Stabilitate Financiara. Eu am primit acum o serie de invitatii pentru a reveni acolo si a le spune mai mult", a declarat ministrul Finantelor, referindu-se la propunerea sa, privind crearea unui pact de limitare a deficitului bugetar prin lege, care se asteapta sa fie inclus in Constitutia Bulgariei.

De altfel, unele dintre dispozitiile Pactului lui Djankov au fost deja incluse in legislatia privind bugetul Bulgariei.

"Acest model, un pact pentru stabilitatea financiara, nu este nimic nou. Suntem doar una din tarile in curs - impreuna cu Germania si Finlanda- care au inceput sa-l puna in aplicare. Americanii fac mai rau decat noi in ceea ce priveste politicile fiscale. Ei au cu siguranta nevoie sa invete de la noi", a declarat ministrul Finantelor bulgar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#bani romani, #bani depozite, #bani banci Bulgaria , #depozite banci