Sunteti pensionar? Aflati unde gasiti cea mai buna oferta pentru economii

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 24 Iunie 2011, ora 12:00
7001 citiri
Sunteti pensionar? Aflati unde gasiti cea mai buna oferta pentru economii

Economiile au devenit doar un vis pentru majoritatea romanilor, care vin dupa o criza de peste doi ani si jumatate. Cu toate acestea, bancile inca mai au oferte competitive pentru populatie.

Si pentru ca incearca sa atraga cat mai multi clienti, o parte dintre ele ofera dobanzi preferentiale inclusiv pentru persoanele de varsta a treia care au iesit la pensie, iar venitul le permite sa puna si ceva bani deoparte.

Desi sunt banci de talie mica, nu putem spune acelasi lucru despre bonificatiile pe care le au pentru acest segment de clienti. Dobanzile pe care creditorii le pun la bataie sunt peste dobanda cheie a Bancii Nationale a Romaniei, dar sub rata de inflatie.

De exemplu, Libra Bank are o oferta mai complexa de depozite la termen, cand vine vorba de pensionari. In cazul in care optati pentru o dobanda variabila, pentru 12 luni, rata acesteia ajunge la 6,60% pe an, daca vreti ca dobamda sa vi se acumuleze la scadenta termenului. Daca doriti ca bonificatia sa vi se acumuleze lunar, atunci nivelul acesteia este de 6,35%/an.

Daca vreti sa fiti sigur ca dobanzile nu mai scad pe perioada cat tineti banii la banca, atunci puteti opta pentru depozitele cu dobanda fixa. Acestea sunt, ca si cele de mai sus, de doua tipuri. Pentru economiile cu acumularea bonificatiei la finalul perioadei contractuale, aveti o dobanda de 6,25%, in timp ce pentru plata lunara a dobanzii rata este de 6,05%.

Suma minima pentru un depozit de acest gen este de 100 de lei. In plus, nu platiti comision la deschiderea contului de depozit.

Pentru constituirea unui depozit pentru pensionari, cei de la ProCredit Bank cer sa aveti un cont curent deschis la banca si sa prezentati talonul dumneavoastra de pensie de pe o luna anterioara. Puteti imputernici una sau mai multe persoane care sa aiba acces la contul dumneavoastra curent si/sau de depozit.

Suma minima pentru constituirea acestui depozit este de 500 de lei, in schimb daca vreti sa depuneti mai mult, o puteti face pana in limita a 175.000 de lei.

Aceasta banca are una dintre cele mai bune oferte de pe piata, daca ne uitam la nivelul dobanzii pe care o ofera: 7,30% pentru 12 luni. In schimb, daca vreti ca depozitul sa-l incheiati pe 24 sau 36 de luni, atunci dobanda va scadea la 7,05%. Deschiderea contului curent va costa 5 lei, dar daca retragati banii, in anumite conditii, riscati sa pierdeti cam 0,55% sau minim 2 lei.

Intesa Sanpaolo Bank are o oferta pentru cei batrani, cu depozite ce au o dobanda de 7,15% pe an. Ca si restul bancilor, si aceasta vine cu mai multe variante de plata a dobanzii. Pentru acest produs aveti dobanda fixa pe intreaga durata a depozitului si 0% comision pentru retragere in numerar a depozitului in data scadentei. Suma minima pentru constituirea depozitului este de 1.000 de lei.

La Banca Carpatica, instrumentul de economisire se adreseaza persoanelor fizice pensionate - inclusiv pensionarii de boala. Depozitul are o dobanda fixa si o valoare minima de 100 de lei. Incasarea dobanzii se face prin virament lunar, prin virament la cerere si la scadenta in contul curent. "Pensia Plus" are o dobanda de 7% pe an.

Cei de la OTP Bank pun accent mai mult pe economiile facute pe termen scurt, astfel ca, daca doriti sa creati un depozit pe un an, la aceasta banca bonificatia este de 5,50% (cea mai mica din ofertele enumerate pana acum).

La aceasta se mai adauga inca 0,30%, daca sunteti pensionar, deci dobanda dumneavoastra ar ajunge sa fie de 5,80%. Acest depozit la termen se poate constitui doar cu optiunea "lichidare" la scadenta si nu se poate cumula cu vreo alta oferta a bancii.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#economii pensionar, #conturi economii pensionari, #banci pensionari , #depozite banci