Cum sa economisesti bani si sa traiesti bine

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 17:26
7053 citiri
Cum sa economisesti bani si sa traiesti bine
Foto: thisismoney.co.uk

A economisi bani nu inseamna neaparat sa faci sacrificii uriase in viata ta si nici sa te infometezi. Cateva metode care pot fi aplicate in acest scop stau la indemana oricui.

Multi oameni cad in extrema atunci cand vor sa economiseasca, facand lucruri la care nu multi s-ar gandi. Iata care sunt cele mai eficiente metode de a pune bani deoparte, oferite de specialistul in domeniu, Fred Shebesta pentru news.com.au.

Mai putina presiune

Daca vrei sa faci economii cu adevarat trebuie sa iti limitezi cheltuielile si sa faci acest lucru posibil. O buna metoda este de a sti cand sa te opresti dar si sa le spui celor apropiati ceea ce vrei sa faci. Astfel, vei reduce presiunea care poate fi exercitata asupra ta de oamenii dragi pe care ii ai in jur.

Cunoaste-ti slabiciunile

Cei care vor sa reduca din cheltuieli trebuie sa stie cum sa evite locurile unde stiu ca vor cheltui multi bani. Daca ai anumite magazine de care esti tentat, ar fi bine sa le ocolesti. In plus, cumparaturile online pot fi si ele tentante. Pune-ti in minte sa eviti site-urile pe care stii ca vei irosi multi bani si nu le mai vizita.

Atentie la facturi

Daca platesti toate facturile fara sa le analizezi cu atentie, dedica-ti putin timp si acestei probleme. In unele cazuri poti obtine un pret mai bun pentru serviciile care iti sunt oferite. Putina negociere nu ar strica, o posibila solutie fiind obtinerea unor servicii intr-un pachet intreg, in special in domeniul asigurarilor de sanatate.

Evita iesirile in oras

Daca iesi in oras cu prietenii, atunci nu vei mai ramane cu multi bani in buzunar. Atunci cand te simti bine in compania lor cheltui si mai multi bani pentru taxi, bilete la concerte si cinema sau pe ceea ce consumi in oras. O solutie este sa le spui ca vrei sa eviti cheltuielile prea mari sau chiar sa te abtii de la iesirile in grup.

Datoriile

Daca ai datorii, incearca sa le platesti pentru a evita acumularea unor sume prea mari. Incepe cu datoriile cele mai mici si termina cu cele mari. Nu uita ca amanarea platii unor rate sau datorii inseamna si aplicarea unor penalizari.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#bani economie, #facturi datorii bani, #bani datorii economie , #economii
Comentarii