Cum sa nu cheltuiesti prea multi bani

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 11:29
1962 citiri
Cum sa nu cheltuiesti prea multi bani
Foto: blogs.pullmag.com

Bugetul lunar pe care fiecare si-l face este adesea depasit de cheltuielile care se aduna. Totul arata bine pe hartie, dar banii se termina inainte sa luam urmatorul salariu.

Cauzele cheltuielilor excesive sunt numeroase. La ele contribuie diferite imprejurari. De exemplu, aparatele casnice te pot lua prin surprindere si se pot defecta atunci cand te astepti mai putin. La fel si masina. Informatiile sunt oferite de Helium.

Imprejurarile nefavorabile sunt date si de problemele de sanatate ale membrilor familiei. O solutie ar fi alocarea unui fond pentru astfel de situatii de urgenta. Astfel, vei evita cheltuirea unei sume pe care nu o ai, deci vei evita imprumutul de la o sursa. Un astfel de gest ti-ar ingreuna si mai mult situatia.

Suma de rezerva trebuie completata atunci cand apelezi la o parte din ea sau o cheltui integral. Trebuie sa stii ca acesti bani nu sunt pentru achizionarea unor lucruri de care te poti lipsi. Nu trebuie sa te lasi ademeneit nici de reducerile pe care le vezi prin vitrine. Acesti bani de urgenta sunt destinati pentru a acoperi nevoi, nu capricii.

Banii si emotiile

Emotiile pot duce si ele la cheltuieli excesive. Oamenii sunt influentati de reclame si, mai ales, de persoane celebre care recomanda anumite produse la televizor. Daca analizezi cu atentie astfel de produse, chiar nu ai nevoie de multe dintre ele. Dar, bineinteles, orice om isi doreste sa arate ca vedeta preferata.

Poti fi influentat, de asemenea, de prieteni, colegi sau de familie. Te vei trezi ca iti cumperi lucruri pe care nu obisnuiesti sa ti le iei. Poti merge la o agentie de pariuri impreuna cu cel mai bun prieten, care te indeamna sa joci si tu un bilet. Foarte probabil, vei ceda tentatiei. Multe persoane fac cumparaturi si ca efect al depresiei sau plictiselii.

Cheltuirea excesiva poate duce chiar, in cazuri extreme, la destramarea unor familii. Este nevoie de disciplina, de autocontrol si un plan detaliat prin care iti planifici cheltuielile lunare. Ca sa reusesti, trebuie sa stii cum sa anticipezi si sa combati cauzele care conduc la irosirea banilor. Si, cel mai important lucru: nu te mai uita la vitrine!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#bani finante cheltuieli, #cumparaturi reduceri discount , #economii