Patru ponturi despre cum sa-ti economisesti banii

Autor: Ana Ilie
Luni, 17 Octombrie 2011, ora 08:49
6390 citiri
Patru ponturi despre cum sa-ti economisesti banii

Daca va este teama de iarna care vine si de preturile tot mai mari, inseamna ca va intereseaza modalitati mai eficiente de economisire si cheltuire a banilor.

Suze Orman, expert financiar si gazda a show-ului CNBC cu acelasi nume, are patru ponturi usor de memorat si aplicat cand vine vorba despre finantele personale, scrie Time.

1. Nu poti sa stai sa astepti sa te salveze piata

"Daca nu-ti mai permiti casa in care stai trebuie sa te lamuresti ce e de facut. Trebuie sa-ti faci un plan si nu poti sa astepti sa-si revina piata imobiliara si sa te salveze", spune Orman. "La fel, daca gasesti o casa care pare a fi o afacere buna, nu o cumpara decat daca poti sa dai un avans de 20% si sa platesti taxele, ipoteca si asigurarea confortabil din salariu, si slujba ta e sigura".

2. Plateste cu bani gheata

Daca platesti cu bani gheata pentru achizitii, nu vei ajunge sa acumulezi datorii. Daca ai o descoperire pe cardul de credit, plateste-o cat de rapid poti, intrucat dobanda platita la credit reprezinta bani aruncati degeaba.

3. Barbatii trebuie sa admita ca nu sunt buni la planificarea financiara

In zilele noastre, barbatii se simt obligati sa pretinda ca stiu ce fac in materie de planificare financiara a bugetului familial. Femeile, in schimb, nu au nicio problema sa roage pe cineva sa le explice inca o data ce nu inteleg in materie de finante, asa ca e bine sa invete de la ele.

4. Economisiti tot ce puteti

Desi Orman nu explica in amanunt cum trebuie sa economisesti, ea recomanda sa ai in banca o suma care iti poate acoperi cheltuielile pe opt luni, in caz ca te trezesti fara o slujba. Daca va ganditi ca abia va puteti plati facturile darmite sa economisiti, intrebati-va, spune Orman, cum veti continua sa va platiti facturile daca va pierdeti locul de munca. Asta ar trebui sa fie o motivatie suficient de puternica pentru a pune deoparte orice banut puteti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#bani, #economisire, #sfaturi economisire , #economii
Comentarii