Sfaturi pentru un viitor financiar stabil

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 07:20
2269 citiri
Sfaturi pentru un viitor financiar stabil

Bunele obiceiuri privind banii se deprind inca din tinerete, astfel ca specialistii recomanda existenta unui "plan de bataie" de la 20 - 30 de ani.

De obicei, oamenii isi dau seama, de exemplu, ca nu vor avea destui bani dupa ce ies la pensie prea tarziu. Iata ce sfaturi au specialistii CNN pentru a avea un viitor financiar stabil:

Incepeti planul de economisiri

Inca de la primul job, trebuie sa puneti bazele unor conturi de economii. Nu va temeti daca nu puteti pune de-o parte multi bani de la inceput; sumele mici se aduna.

In final, scopul este sa economisiti cel putin 12 - 15 la suta din veniturile anuale.

Independenta financiara 100%

O mare parte a adultilor inca primeste bani de la parinti. La prima vedere, nu-i nimic in neregula cu putin ajutor. Totusi, stiind ca mama este mereu acolo sa va ajute, veti fi mai putin motivat sa deveniti independent si sa economisiti.

Faceti un plan

Unii sunt, din fire, personalitati inclinate spre economisire, iar altii spre cheltuiala. Daca faceti parte din a doua categorie, puteti sa invatati auto-controlul prin realizarea unui calcul privind banii de care veti avea nevoie la pensie, precum si a unui buget.

Cumparati o casa mai mica decat va permiteti

Poate visati la o vila cu o camera media, bucatarie demna de un bucatar-sef si bai separate pentru el si ea. Insa, realist vorbind, cand iesiti la pensie ati prefera sa aveti cateva sute de metri patrati de casa in plus de curatat sau mai multi bani in banca?

Bineinteles, este posibil sa va mutati de cateva ori, in functie de cresterea familiei, insa tactica ar trebui sa fie aceeasi: niciodata sa nu cumparati o locuinta la limita de sus a ceea ce va permiteti.

Nu va temeti sa riscati in investitii

Multi tineri sunt reticenti la a risca in momentul cand se hotarasc sa faca investitii. Problema este ca, in acest mod, castigurile nu vor tine pasul cu inflatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#sfaturi bani tineri, #economii tineri , #economii