Top 5 cele mai avantajoase conturi de economii

Luni, 09 Iulie 2012, ora 07:20
17448 citiri
Top 5 cele mai avantajoase conturi de economii

Conturile de economii pot reprezenta o forma mai facila de economist bani, avand in vedere ca exista conditii mai flexibile decat in cazul depozitelor.

Daca doriti sa pariati pe moneda unica europeana si sunteti siguri ca puteti depune, lunar, sumele minim cerute de fiecare banca in parte, puteti strange sume frumoase prin deschiderea unor conturi de economii in euro.

Pentru efectuarea topului am luat in calcul depunerea unei sume initiale de 1.000 de euro, plus depunerea lunara a cate 50 de euro, desi exista posibilitatea sa depuneti mai putin de atat, in functie de banca aleasa.

Cel mai avantajos cont de economii, in acest moment, in functie de randamentul anualizat, este disponibil la Volksbank. Numit Planul de economii, contul are o dobanda de 4,25 la suta.

Astfel, intr-un an, acumulati 1.595,52 de euro in cont, potritit calculelor Conso, iar dobanda neta, dupa impozitare, de 45,52 de lei. Suma minima pentru alimentarea contului este de 10 euro, iar, daca nu se fac retrageri intre perioadele aniversare, banca ofera bonusuri la dobanda acumulata, intre 7,5% si 15 procente, in primii cinci ani de la deschidere.

Banca nu retine un comision de deschidere, insa, la retragerea de numerar, veti plati un comision de 0,4 la suta.

Planul de acumulare de la Intesa Sanpaolo Bank ofera un randament actualizat in valoare de 3,82 la suta pe an. Puteti acumula, in acest caz, 1.590,70 de euro intr-un an, rata dobanzii fiind de 3,75 la suta, iar dobanda neta de 40,70 de lei.

Comisionul la retragere este 0,2 la suta, minimum 1 euro. De asemenea, banca ofera un plus de dobanda de 0,25 la suta, daca banii se tin mai mult de un an, de 0,35 de procente, pentru perioade de peste trei ani, sau de 0,5%, daca tineti banii mai mult de cinci ani.

Banca nu accepta depuneri initiale mai mari de 2.500 de euro, iar suma lunara depusa trebuie sa fie cuprinsa intre 10 si 1.000 de euro.

La Bancpost se ofera, optional, deschiderea unui card de credit American Express (Green sau Gold), fara taxa de emitere, in conditiile in care clientul se incadreaza in politica de creditare a bancii.

Aici, aveti un randament anualizat de 3,30 la suta, in timp ce rata dobanzii este de 0,25 la suta, la sume de pana in 500 de euro, si 3,35 la suta, la sume de peste 500 de euro.

Suma totala stransa dupa un an se va ridica la 1.585,21 de euro, iar dobanda neta, dupa impozitare, este de 35,21 de lei. Comisionul perceput de banca pentru retragere de numerar este de 0,5 la suta, minim 4 lei.

Planul de economii Bonus 12, de la Piraeus Bank, ofera un randament anualizat de 2,78 la suta, suma stransa intr-un an fiind de 1.579,74 de lei. In cazul in care, timp de trei luni consecutive, nu depuneti suma minima obligatorie, de 25 de euro, banca va inchide contul de economii, iar banii disponibili vor fi transferati in contul curent al clientului.

De asemenea, banca ofera un bonus de 10 la suta la fiecare 12 luni, dar, in acest timp, clientii au efectuat cel putin zece depuneri lunare si nu au efectuat nici o retragere.

La Emporiki, pentru contul Flexiconomic, aveti un randament anualizat de 2,68 la suta, suma totala stransa intr-un an ridicandu-se la 1.578,65 de euro. Rata dobanzii este de 2,65 la suta, iar banca percepe un comision de 0,65%, minim 3 euro, pentru retrageri de numar.

In schimb, puteti retrage sau depune bani in orice moment, fara a fi afectata dobanda acumulata.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#top conturi economii, #top randament conturi economii , #economii