Vreti sa economisiti in euro? Iata cele mai bune conturi de economii

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 29 August 2011, ora 07:44
6386 citiri
Vreti sa economisiti in euro? Iata cele mai bune conturi de economii
Foto: voxcapital.net

Dupa cum arata evolutia pietelor internationale, se pare ca ne asteapta din nou vremuri grele, asa ca daca aveti ocazia sa mai economisiti ceva bani pentru zilele negre ce vor urma, ar fi bine sa o faceti. Nu trebuie sa fie neaparat un depozit, de preferat alegeti alternativa mai flexibila, contul de economii.

Intr-un astfel de cont puteti pune bani oricand si retrage la orice ora, in cazul in care veti avea nevoie, el fiind un produs bancar nu tocmai rigid precum este depozitul. Ziare.com a cautat pentru dumneavoastra cele mai bune oferte, in euro, pe care le au bancile, in momentul de fata, asta in cazul in care va mai permiteti sa puneti deoparte vreo bruma de bani.

Factorii pe care noi i-am luat in considerare sunt o suma de start de 500 de euro si o depunere lunara de 100 de euro. Ne-am gandit ca veti putea face acest lucru timp de un an, astfel ca la final banii depusi de dumneavoastra sa ajunga la suma de 1.600 de euro. Sunt sume uriase pentru romanul de rand, dar vremurile care vin vor necesita un maximum de efort financiar, iar daca nu aveti bani disponibili problemele nu vor intarzia sa apara.

In prezent, una dintre cele mai bune oferte se gaseste la Intesa Sanpaolo. Planul de Acumulare, cum se numeste produsul lor, are o dobanda anuala de 4%, iar suma minima pe care trebuie sa o depuneti la inceput este de doar 10 euro. Daca nu veti ridica niciun euro din banii depusi la final va trebui sa mai aveti in cont inca 42 de euro, ei reprezentand dobanda in anul respectiv. Daca veti dori sa retrageti toti banii odata va trebui sa platiti un comision de 0,2%.

In cazul OTP Bank, suma minima care trebuie depusa pentru un cont de economii este de un euro. Rata dobanzii pentru oferta ungurilor este de doar 2,5%, ceea ce inseamna ca, la finele perioadei de un an, veti avea in cont un plus de 26 de euro. Comisionul de retragere la OTP este cel tipic si pentru de depozit la termen, adica de 0,5% din suma.

La Carpatica dobanda variaza in functie de suma pe care o depuneti. Evident cea mai mica este pentru sumele cele mai mici, adica 2,4% daca vreti sa depuneti pana in 5.000 de euro. Ea creste cu 20 de puncte de baza, daca depunerile trec de suma de 5.000 de euro. Daca banii pe care vreti sa-i economisiti constituie o suma mai mare de 10.000 de euro, atunci dobanda ajunge pana al 2,8%.

Per total, banii pe care-i veti avea in plus la final vor fi doar vreo 25 de euro. Suma minima pe care va trebui sa o aveti din start in cont este de 100 de euro, mult mai mare decat precedentele conturi. La retragere, comisionul este asemanator cu cel de la Intesa Sanpaolo. Carpatica va ofera si posibilitatea sa atasati un card la acest cont de economii.

Piraeus Bank va cere, ca si Carpatica, sa aveti in cont cel putin 100 de euro la inceput. Si va da 2,25% dobanda in euro pentru sume de pana la 1.000 de euro, creste la 2,5% daca sumele pe care le economisiti sunt pana in 25.000 de euro, iar daca aveti mai mult de atat, nu credem ca va mai intereseaza inca 0,25% dobanda la bani.

Daca doriti sa retrageti numerar, cand va veti hotari sa scoateti banii, va trebui sa platiti un comision de 0,6%. In schimb, pentru deschiderea contului Piraeus Bank comisionul este 0%, dar pentru administrare card 5,5 lei/an si 5 lei/luna administrare cont.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#cont economii, #oferte euro , #economii