Andreea Paul Vass: Romania ar trebui sa mentina obiectivul 2015 pentru adoptarea euro

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 12:10
1591 citiri
Andreea Paul Vass: Romania ar trebui sa mentina obiectivul 2015 pentru adoptarea euro

Romania ar trebui sa mentina obiectivul 2015 pentru adoptarea euro, dar Bucurestiul trebuie sa indeplineasca anumite conditii pana atunci, este de parere Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc.

Guvernul ar putea amana termenul 2015 pentru adoptarea monedei unice europene, potrivit unui proiect al programului de convergenta, obtinut de Mediafax. Andreea Paul Vass precizeaza, la RFI, ca "nu este un document inca agreat in cadrul Guvernului, este un proiect. Discutia la nivelul Guvernului tine de asumarea obiectivului strategic al Romaniei de a adera la zona euro imediat ce conditiile macro-economice permit acest lucru".

Consilierul premierului Emil Boc spune ca aderarea la zona euro inseamna "disciplina si disciplinare".

"Trebuie sa va spun opinia mea personala. Aderarea la zona euro inseamna in primul rand disciplina si disciplinare, inseamna o rata a dobanzii nu mai mare cu 1,5 puncte procentuale decat media europeana, inseamna o inflatie semnificativ diminuata, un deficit bugetar si o datorie publica limitate. Toate aceste lucruri se fac.

Guvernul renunta la adoptarea euro in 2015

Provocarile mari ale Romaniei vin tocmai din zona provocarilor inflationiste si ale celor derivate din costurile creditarii, adica din dobanzi. Insa cu cat mai repede, cu atat mai bine. Altfel, Romania nu va fi niciodata pregatita pentru nimic", a afirmat, marti, Andreea Paul Vass.

Consilierul premierului considera ca "trebuie sa obligam atat administratia publica, dar si Banca Nationala a Romaniei, totodata trebuie sa convingem romanii ca este spre binele lor sa fim in zona monetara europeana, care insa presupune conditii dure de competitie si competitivitate".

Termenul 2015 "ar trebui mentinut, insa trebuie sa si facem lucrurile necesare, pentru a respecta conditiile despre care am vorbit anterior", afirma consilierul.

Citeste mai multe despre Vass: Termenul 2015 pentru adoptarea euro ar trebui mentinut pe RFI

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#aderare Romania euro, #aderare euro, #Romania euro , #euro