Ce banca iti ofera cel mai bun credit de nevoi personale, in euro?

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 24 Februarie 2011, ora 19:27
9587 citiri
Ce banca iti ofera cel mai bun credit de nevoi personale, in euro?
Foto: cloudoffshore.com

Desi creditorii au inregistrat cele mai mari datorii la creditele de nevoi personale (cele sub 20.000 de lei), acestia inca mai au pe masa oferte prin intermediul carora vor sa atraga clientii.

Pentru a va face o imagine despre ofertele din piata, Ziare.com a cautat pentru dumneavoastra unele dintre cele mai avantajoase credite de nevoi personale, de 5.000 euro, returnabile in 48 de luni.

Cel mai important lucru ce trebuie luat in calcul este ca, pentru a putea accesa astfel de credite, aveti nevoie de un salariu minim de 1.600 lei.

Prima banca din piata autohtona, BCR mizeaza pe creditul "Divers". In conditiile mentionate mai sus, rata pentru un astfel de credit ajunge la 136 de euro. DAE, in cazul acestui imprumut, este de peste peste 14%, la finalul perioadei debitorul urmand sa ramburseze mai bine de 6.500 euro.

BRD va ofera un Expresso

BRD, cea de-a doua mare banca din sistemul romanesc, are pentru clienti creditul Expresso. In cazul acestui produs, rata este ceva mai mare, comparativ cu BCR, aici ajungand la 144 euro. Dobanda la credit este de 9,098%, in timp ce DAE se ridica 15,45%.

Banca mai percepe si un comision lunar de gestiune care valoreaza 0,4% din sold. Comisionul de dosar este de 50%. Din acest credit, dobanda se apropie de 1.000 de euro, in timp ce comisioanele sunt de 600 euro.

Daca vreti si o asigurare la credit, costul ei ajunge la 0,087% din sold, adica, per total, aproximativ 112 euro. Practic, atat va costa somnul linistit in caz de somaj sau concediere, daca optati pentru asa ceva.

Credit "Imediat", de la Bancpost

Pentru acest imprumut, Bancpost percepe un comision de acordare de 2,5%, adica 125 euro. Rata acestui produs este de 149,12 euro, dupa calculele efectuate cu ajutorul calculatorului pus pe site-ul bancii.

Dintre acestia 129,62 euro reprezinta anuitatea, restul de 19,50 euro fiind comisionul lunar. Rata dobanzii este de 11,16%, dar DAE va ajunge undeva in jurul a 14,5%.

La randul sau, Raiffesen Bank arunca in piata creditul Flexi, pentru cei care vor credite cu valoare intre 3.001 si 7.000 de euro. Aici dobanda ajunge la 13,50%, dar DAE este "doar" 14,40%.

Potrivit calculatorului bancii, veti avea de platit lunar o suma de 135,38 euro, iar pana la final veti avea de returnat aproap 6.500 de euro.

CEC vine cu cea mai buna oferta

Creditul oferit de CEC Bank pare a fi cel mai rentabil pentru buzunarul clientului. Dobanda in cazul acestuia este de doar 7,7%, rata lunara perceputa de banca este de 130 de euro, iar pana la final veti fi achitat o suma putin mai mare de 6.050 de euro.

Dobanda pentru creditul CEC insumeaza aproape 830 de euro, in timp ce comisioanele doar 224 euro. Comisionul lunar de gestiune este de 0,18%.

Gradul de indatorare pentru acest credit ajunge sa fie intre 31% si 43%, in functie de bonitatea clientului, anunta site-ul bancii. Comisionul de analiza a dosarului este de 500 lei.

La capitolul transparenta ratei, cei mai eficienti par a fi cei de la BRD si CEC, unde in desfasurator va arata valoarea tuturor taxelor pe care banca vi le percepe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#credit nevoi personale euro, #cec brd bcr , #euro