Ilie Serbanescu spune ca zona euro inchide portile pentru Romania 7-10 ani

Joi, 26 Mai 2011, ora 21:55
2300 citiri
Ilie Serbanescu spune ca zona euro inchide portile pentru Romania 7-10 ani
Foto:recolta.eu

Analistul financiar Ilie Serbanescu se arata de parere ca Romania nu va fi primita in zona euro pentru cel putin 7-10 ani, din cauza Greciei, a carei situatie economica a pus in pericol moneda unica.

"Nenorocirea nu se poate intampla, pentru ca daca deliram noi, ei nu sunt nebuni sa se lege la cap cu tari ca Romania, dupa experienta cu Grecia. Usa e inchisa pentru toti candidatii cel putin 7-10 ani", a declarat Serbanescu pentru Evenimentul Zilei.

El crede ca si alte tari au renuntat sa intre in zona euro in perioada urmatoare, tocmai din aceasta cauza, chiar daca erau mai pregatite decat Romania.

"E nevoie sa facem reformele prevazute in planul de trecere la euro, dar poate ar trebui sa ne gandim daca nu e bine sa le facem altcumva, folosind avantajele neparticiparii, cand avem la dispozitie politica valutara si cea fiscala, nu doar pe cea fiscal-bugetara", a completat Serbanescu.

Obiectivul Romaniei e intrarea in zona euro in anul 2015, desi insusi presedintele Traian Basescu a ridicat dubii asupra indeplinirii sale, chiar daca a spus ca nu se va renunta la acesta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ilie Serbanescu intrare euro, #Serbanescu aderare Romania euro , #euro