Ziare.com

Mark Mobius: Marea Britanie s-ar bucura de disparitia euro

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 12:20

   

Mark Mobius: Marea Britanie s-ar bucura de disparitia euro
Marea Britanie ar fi multumita daca moneda euro ar disparea, sustine Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Asset Management, care explica de ce ar avea britanicii de castigat de pe urma revenirii la monedele nationale in Europa.

"Marea Britanie ar fi foarte bucuroasa daca moneda euro ar disparea pentru ca revenirea la monedele nationale creeaza oportunitati de speculatii financiare, iar Londra are o reputatie pentru speculatii financiare pe valute", a expplicat Mark Mobius intr-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar.

Mobius, considerat un guru al pietelor emergente pentru experienta de peste 30 de ani pe care o are pe pietele din Asia, apreciaza ca economia Marii Britanii traverseaza si are in fata vremuri grele, confruntandu-se cu riscul recesiunii.

Recent, perspectivele de crestere economica pentru aceasta tara au fost revizuite de la 1,7% la 0,9% pentru acest an si de la 2,5% la 0,7% pentru 2012.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

De asemenea, numarul somerilor a urcat la 2,62 milioane de persoane, maximul ultimilor 15 ani, in timp ce numarul tinerilor fara un loc de munca a atins pragul de un milion pentru prima data dupa1992.

Chiar daca rata anuala a inflatiei a atins in septembrie 5,2%, marile grupuri financiare cu sediul in City-ul londonez continua sa inregistreze profituri de miliarde de dolari in pofida crizei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1298 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor