Ziare.com

Moneda de 2 euro, falsificata cel mai des

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 17:01

   

Moneda de 2 euro, falsificata cel mai des
Numarul monedelor euro falsificate retrase din circulatie a scazut, in 2011, iar cea mai contrafacuta unitate monetara ramane cea de 2 euro.

"Proprietarii de magazine, intreprinderile mici si cetatenii sunt in mod deosebit expusi riscului de a primi monede si bancnote false. Combaterea falsificarii banilor este, prin urmare, vitala pentru protejarea contribuabililor cinstiti", a declarat Algirdas Semeta, comisarul responsabil cu masurile antifrauda.

"Sunt foarte multumit ca moneda euro este bine protejata prin activitatea OLAF. Vom continua sa depunem eforturi pentru a identifica monedele ilegale si a eradica aceste activitati ilicite din intreaga Europa", a continuat acesta.

Numarul monedelor euro falsificate retrase din circulatie a scazut cu 15%, ajungand la 157.000 fata de 186.000 de monede in anul anterior, conform unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Moneda de 2 euro ramane de departe moneda cea mai des falsificata, reprezentand aproape doua treimi dintre toate monedele euro falsificate identificate.

In ceea ce priveste bancnotele euro falsificate, aproximativ 606.000 de bucati au fost retrase din circulatie in 2011, dupa cum a anuntat Banca Centrala Europeana, care este responsabila cu protejarea bancnotelor impotriva falsificarii.

Numarul total de bancnote falsificate retrase din circulatie in 2011 a fost cu 19,3% mai mic decat cel din 2010. Majoritatea cupiurilor falsificate sunt, in continuare, cele de 20 si de 50 de euro.

C.P.

Citeste mai multe despre euro bani falsi monede euro falsificate
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1968 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor