Ziare.com

Noua bancnota de 10 euro este de azi in circulatie (Video)

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 15:50

   

Noua bancnota de 10 euro este de azi in circulatie (Video)
Noua bancnota de 10 euro a intrat de astazi in circulatie, noul model avand elemente de siguranta care il fac mai greu de falsificat. Vechile bancnote vor circula in paralel, urmand sa fie retrase treptat.

Bancile centrale din zona euro au pus in circulatie, in acelasi timp, noua bancnota, insistand asupra faptului ca modelul este mult mai rezistent. Fara indoiala, principalul motiv pentru luarea acestei masuri a fost acela ca bancnota sa fie mai greu de falsificat, informeaza Deutche Welle

Noile bancnote din seria "Europa" au incorporate diverse elemente de siguranta. Bancnota reda in holograma si in filigran un portret al Europei, personaj din mitologia greaca ce a dat numele continentului.

In urmatoarele doua saptamani vor fi puse in circulatie in jur de 4,3 milioane de euro din aceasta serie. Vechile bancnote vor circula in paralel, urmand sa fie retrase treptat.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In primele sase luni ale acestui an au fost descoperite peste 330.000 de bancnote falsificate, in intreaga Europa.

Bancnota de 5 euro din seria "Europa" este in circulatie din luna mai 2013. Cea de 20 de euro ar putea fi lansata oficial la inceputul anului 2016.


G.F.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2750 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor