Ziare.com

Un vis frumos intr-un proiect de 1,5 miliarde de euro. Romania rurala, alimentata cu energie regenerabila

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 21:01

   

Un vis frumos intr-un proiect de 1,5 miliarde de euro. Romania rurala, alimentata cu energie regenerabila
Astazi, cine ar spune ca pana in 2020 scolile, primariile, spitalele si celelalte institutii publice din satele romanesti ar putea inlocui lemnele de foc cu soarele de pe cer si conducta de gaze cu rafalele de vant, ar fi considerat un visator. Iata, insa, ca o mana de oameni care cred in acest scenariu, si-au propus sa il transforme in realitate, printr-un proiect cu finantare europeana cel putin indraznet, ale carui costuri se ridica la 1,5 miliarde de euro.

Implementarea ar trebui sa dureze sase ani, perioada in care aproape toate comunele din Romania sa construiasca unitati de productie a energiei regenerabile pentru consumul administratiei locale, cu ajutorul panourilor fotovoltaice, a turbinelor eoliene sau a microhidrocentralor, in functie de resursele locale.

Vezi cine sunt oamenii care sustin proiectul si cum doresc sa il puna in practica, in continuarea articolului Un vis frumos intr-un proiect de 1,5 miliarde de euro. Romania rurala, alimentata cu energie regenerabila pe Business24.ro

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1047 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor