Vasilescu (BNR): Euro n-are cum sa cada

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 19:21
6645 citiri
Vasilescu (BNR): Euro n-are cum sa cada

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, spune ca moneda euro nu se va prabusi, in ciuda unor previziuni care anunta asta.

"Euro n-are cum sa cada. Milton Friedman, parintele monetarismului, spunea ca euro va disparea in timpul vietii mele. El e mort de 5-6 ani, euro inca traieste. Euro este si va fi moneda noastra", a spus Vasilescu la Antena 3.

El a dat ca exemplu faptul ca si despre dolar s-a spus acelasi lucru precum se spune acum despre euro in ultimele patru decenii, de la criza petrolului din 1973 incoace. El a amintit chiar de un celebru desen, in care era prezentata o mana care se scufunda in ocean tinand un dolar in mana.

"De cate ori i s-a cantat dolarului prohodul? Cantecul asta nu s-a adeverit niciodata, nu se va intampla nici cu euro", a mai spus Vasilescu.

El a reiterat faptul ca Romania este dependenta de moneda euro si ca spera sa reusim sa o adoptam cat mai repede, intrucat ar fi in avantajul economiei noastre.

Mai multi analisti s-au aratat de parere ca, in contextul crizei economice din zona euro si a faptului ca unele state care folosesc moneda europeana le-ar putea trage inapoi pe celelalte, s-ar putea renunta la aceasta.

Liderii europeni, de la cancelarul german Angela Merkel la presedintele francez Nicolas Sarkozy, au spus ca nu vor lasa euro sa cada.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#Vasilescu cadere euro, #Vasilescu disparitie euro , #euro
Comentarii
Poza Ionica cel adevarat
Ionica cel adevarat
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dac-o zice A.V., e-n regulă. Dac-o zice bancheru', e-nspăimântător!