Cat castiga femeile si barbatii - diferente surprinzatoare

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 07:49
2414 citiri
Cat castiga femeile si barbatii - diferente surprinzatoare
Foto: glamour.com

A fi mama nu este usor, inclusiv din punct de vedere financiar. Un nou studiu facut de specialisti arata ce costuri personale si materiale sunt implicate pentru femeile care se dedica familiei.

In intreaga lume, femeile castiga mai putin decat barbatii, aceasta fiind o certitudine, scrie MSNBC. Studiul a luat in calcul 34 de tari, fiind acordata atentie in special femeilor cu varsta cuprinsa intre 25 si 44 de ani.

Diferente semnificative

Castigul mediu al unei femei este cu 16 la suta mai mic comparativ cu cel al barbatilor.

Fata de anul 2000, cresterea in favoarea femeilor este de 4%. Imbunatatirea acestui procentaj s-a inregistrat in special intre anii 2000 si 2005. Diferenta s-a adancit, in schimb, in privinta celor care au varsta in jur de 25 de ani si in cazul celor in jur de 45 de ani care sunt mame. In aceste cazuri, ele castiga cu 22% mai putin decat tatii.

Ce inseamna a avea un copil

A avea un copil inseamna si o diferenta mai mare in privinta castigului salarial. Cele care nu au copii au inregistrat o diferenta de doar 7% a castigului financiar fata de barbati.

In unele tari, femeile fara copii castiga chiar mai mult decat barbatii, in acest caz fiind vorba de Australia si Irlanda. In plus, femeile sunt mai predispuse sa lucreze cu jumatate de norma.

Multe dintre ele se dedica mai mult familiei decat barbatii. OCDE, organismul international care a facut acest studiu, afirma ca doreste, prin intermediul secretarului sau general, Angel Gurria, sa acorde pozitii mai bune femeilor in economie si sa le creeze un mediu propice dezvoltarii personale.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#comparatie salariu femei barbati, #cariera femei crestere copii , #financiar
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Nu se specifica suficient criteriile de comparatie intre salariile