Cat de pregatita este piata de capital romaneasca pentru MiFID II?

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 13:55
2239 citiri
Cat de pregatita este piata de capital romaneasca pentru MiFID II?

Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital impreuna cu Concord Communication - Agentie de PR & Events - vor organiza pe data de 16 Februarie 2016, la Ramada Plaza Bucuresti, Conferinta-Dezbatere "MiFID II /MiFIR - O schimbare fundamentala".

Evenimentul va analiza noile reguli impuse de MiFID II, cu un pronuntat impact asupra pietei de capital si efecte de amploare asupra tuturor celor implicati in tranzactionarea instrumentelor financiare.

La dezbatere vor participa vicepresedintele ASF, Mircea Ursache, impreuna cu echipa sa de specialisti in domeniu.

Intalnirea este de interes pentru participantii din piata financiara pentru ca MiFID II va avea un impact si mai pronuntat decat versiunea sa anterioara.

Se va schimba in mod dramatic aproape intreaga piata asa cum o stim astazi, cu efecte de amploare asupra tuturor celor implicati in tranzactionarea instrumentelor financiare.

MiFID II va afecta brokeri, dealeri, locuri de tranzactionare, fonduri speculative, manageri de active si corporatii globale.

MiFID II introduce noi cerinte privind guvernanta produsului, consultanta de investitii independenta si cross-selling, extinde regulile existente cum ar fi responsabilitatea managementului, stimulente, raportarea informatiilor si remunerarea.

In plus fata de stabilirea unor cerinte organizationale specifice pentru diferite locuri de tranzactionare, MiFID II introduce un nou tip de loc de tranzactionare, dar si noi cerinte pentru admiterea, suspendarea si retragerea de la tranzactionare a societatilor pentru piata reglementata si sistemele alternative de tranzactionare.

La eveniment sunt asteptati sa participe reprezentanti din societati listate, brokeri consultanti, fonduri si societati de investitii, dar si reprezentanti ai investitorilor institutionali, ONG-uri, avocati, investitori.

Pentru mai multe detalii precum si conditii de inscriere va rugam sa accesati pagina web a evenimentului: https://concordcom.ro/mifid-ii-mifir/

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#MiFID II 2018, #piata capital, #instrumente financiare , #financiar