Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum ne-a schimbat criza financiara viata

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 08:24
2194 citiri
Cum ne-a schimbat criza financiara viata
Foto: Fox News

Criza financiara declansata in anul 2008 a schimbat economiile tuturor tarilor din lume, dar si comportamentul oamenilor in privinta cheltuielilor.

Specialistul american John O'Meara spune ca oamenii au devenit mai precauti in privinta laturii financiare a vietii lor odata cu criza financiara, scrie Fox News.

In clipa de fata, totusi, oamenii incep sa aiba din nou asteptari mai bune pentru viitor, dupa ce veniturile lor au scazut considerabil in timpul crizei.

Criza economica a dus la cresterea numarului de sinucideri - raport

Ei sunt acum mai dornici sa cheltuiasca bani, sa-si asume din nou riscuri si sa faca imprumuturi la banci. Americanii, de exemplu, isi folosesc tot mai mult cardurile de credit, beneficiind si de disponibilitatea bancilor de a oferi din nou imprumuturi.

Faptul ca a fost depasit momentul greu al crizei financiare este aratat si de achitarea facturilor la timp. In schimb, lumea nu mai este dispusa sa consume atat de mult precum o facea inainte de 2008.

Tinerii nu se mai sfiesc sa faca economii si sa caute reduceri, un obicei pe care il aveau in trecut doar cei batrani.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#criza financiara banci imprumut bani, #salariu facturi cumparaturi magazine , #financiar