Ziare.com

Romanii isi cheltuie banii castigati pe mancare si taxe - care e venitul mediu pe membru de familie

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 14:49

   

Romanii isi cheltuie banii castigati pe mancare si taxe - care e venitul mediu pe membru de familie
Veniturile lunare ale populatiei au fost in medie de 2.563 lei pe gospodarie, in trimestrul al doilea, potrivit celor mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS).

In schimb, cheltuielile s-au cifrat la 2.296 lei pe gospodarie (803 lei de persoana) si au reprezentat 89,6% din nivelul veniturilor totale.

Romanii au dat banii in principal pe bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor.

Totodata, au acoperit diverse nevoi legate de productia gospodariei, precum hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat sau servicii veterinare.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei sau cumpararea de actiuni detin o pondere foarte mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei, de doar 0,6%."Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.154 lei lunar pe gospodarie (754 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 409 lei lunar pe gospodarie (143 lei pe persoana). Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (51,2% din veniturile totale ale gospodariilor) ", potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie transmise luni de INS.

La formarea veniturilor totale au contribuit si veniturile din prestatii sociale (22,8%), veniturile din agricultura (3,4%), veniturile din activitati neagricole independente (3,2%) si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei (1,6%).

O pondere importanta detin si veniturile in natura (16%), reprezentand preponderent contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (14,3%).

Veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost in trimestrul al doilea cu 30% mai mari decat ale gospodariilor din mediul rural si cu 11,1% mai mari fata de ansamblul gospodariilor.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1756 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

???

nu prea inteleg cum vine treaba .
Intr-un alt articol ni-se spunea ca in august salariul mediu net a scazut si e cam 1600 RON .
Acum aflam ca veniturile banesti / persoana inr-o gospodarie sunt de 754 RON .
Ceva nu "pusca" in toata analiza asta . Binentele ca trebuie luata in calcul si sursa de venit baneasca nesalariala ...insa ceva tot nu se leaga .

 

Pai si atunci de unde....

....draku iese salariul mediu pe economie in jur de 2100 lei? Ceva nu este in regula....salariul mediu probabil ca este in jur de 1200-1300 de lei. Explivcatia mea este ca salariul mediu sa fie mare ca prostii care ies la pensie sa nu aibe niciodata mai mult de media de 1 punct de pensie....altfel adica daca s-ar resoecta realitatile u pensionar ar trebui sa aibe si el puncte de pensie nu un punct sau chiar mai rau sa fie subunitar. supraunitar

 

nimic nu se leaga!

Daca ar fi cum spun astia ar curge lapte si miere,auzi 800 pe membru de familie?!?!De unde culeg astia aceste date? Lucrez in asistenta sociala, am studii superioare si am salariul net(in mana)800 lei, partenerul la privat are 610 lei, avem doi copii(familie medie), faceti socoteala.P.S. Suntem un caz fericit, in localitate majoritatea populatiei active lucreaza unul, celalalt sta acasa. Ne este groaza cand se strang ajutoarele pentru subventia la energie termica!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor