Ziare.com

Ministerul Dezvoltarii a gasit neregului la proiecte finantate prin PNDL: Plati de peste 146 milioane de lei au fost stopate

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 17:55

   

Ministerul Dezvoltarii a gasit neregului la proiecte finantate prin PNDL: Plati de peste 146 milioane de lei au fost stopate
Ministerul Lucrarilor Publice Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) anunta ca au fost verificate, in perioada 26 noiembrie - 11 decembrie, peste 3.000 de solicitari prin Programul national de dezvoltare locala (PNDL), fiind gasite mai multe neconcordante intre situatia din teren si cea din hartii. In urma verificarilor, vor fi oprite de la plata peste 146 de milioane lei pentru 187 de solicitari pentru proiecte dn 11 judete.

MLPDA anunta ca s-au verificat, perioada 26 noiembrie - 11 decembrie, 3.084 de solicitari de plata pentru proiecte realizate prin PNDL - etapa I si II. Scopul a fost de a verifica exactitatea si realitatea datelor transmise de beneficiari cu situatia din teren.

Controalele au fost facute de Corpul de control al ministrului si inspectorii din Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC).

Potrivit situatiei centralizate de catre Minister situatia este urmatoarea:

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

- Corpul de control al ministrului a verificat 173 de proiecte pentru care existau solicitari de plata in valoare totala de 177.129.282 de lei, trimise de unitati administrativ-teritoriale din 12 judete, fiind identificate 38 de solicitari neconforme, in valoare totala de 45.706.000 lei, care vor fi oprite de la plata.

- Inspectorii ISC din intreaga tara au verificat 2.911 solicitari de plata, rezultatele fiind urmatoarele:

* pentru PNDL I, din 410 solicitari verificate:

- 20 (in valoare totala de 8.327.000 de lei) au fost gasite neconforme

- 6 (in valoare totala de 3.375.000 de lei) au fost retrase in mod voluntar de beneficiari
- celelalte 384 de solicitari (in valoare totala de 217.000.000 lei) vor fi platite

* pentru PNDL II, din 2.624 de solicitari verificate:

- 86 (in valoare totala de 52.857.000 de lei) au fost gasite neconforme

- 37 (in valoare totala de 35.932.937 de lei) au fost retrase in mod voluntar de beneficiari

- celelalte 2.501 de solicitari (in valoare totala de 1.570.707.281 de lei) vor fi platite.

Astfel, in urma actiunilor de control, vor fi oprite plati de peste 146 de milioane de lei pentru obiective de investitii din judetele Braila, Buzau, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Neamt, Teleorman, Tulcea, Vrancea."Am spus raspicat, in nenumarate randuri, ca, acolo unde realitatea din teren nu corespunde cu cea din hartii, platile vor fi categoric oprite! Este inadmisibil sa ne batem joc de banul public si sa facem investitii de mantuiala. Nerespectand proiectele tehnice ale acelor obiective, primarii nu dovedesc decat ca nu-si respecta cetatenii care i-au ales si de care ar trebui sa aiba grija! Iar cei care au respectat proiectele nu trebuie sa-si faca niciun fel de griji, intrucat facturile le vor fi platite fara nicio ezitare! In perioada urmatoare, verificarile vor continua, pentru a ne asigura ca lucrarile realizate prin PNDL sunt conforme", a precizat Ion Stefan, ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei.

MInisterul prcizeaza ca, la verificarea tuturor proiectelor, au fost prezenti dirigintii de santier sau reprezentanti ai unitatilor administrativ-teritoriale, care au luat la cunostinta constatarile inspectorilor.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre plati stopade PNDL nereguli lucrari
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4124 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Din cate vad, marile golanii se fac in judetele puternic pesedizate!

N-as fi crezut asa ceva! :)))))

 

Programul mesterului Manole

Cirpacesc un kilometru de gropi, si se surpa trei kilometri de sosea.
Betoanele merg la castelele marchizului.

OK poti sa treci pe nick-ul celalalt!!!!

De exemplu Injineru sau Salamcusoia!!!!

Pai si ce asteaptati?

E evident ca precedesorii au aplicat tactica pamintului pirjolit. OK ! Ati gasit nereguli? Actionati ! Pentru ca altfel veti rostogoli "greaua mostenire".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor