Ziare.com

Incepe conversia creditelor in franci elvetieni. A fost semnat primul contract

Joi, 19 Iulie 2018, ora 12:54

   

Incepe conversia creditelor in franci elvetieni. A fost semnat primul contract
Banca Transilvania anunta ca a fost semnat primul contract de conversie din cadrul ofertei destinate clientilor Bancopost cu credite in franci elvetieni cu garantii imobiliare.

Potrivit institutiei bancare, in primele doua saptamani ale campaniei au avut loc 1.025 de intalniri intre echipele mixte Bancpost - BT si clientii Bancpost, ceea ce inseamna aproximativ 85 de intalniri/zi, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

32% dintre clienti au acceptat oferta de conversie a creditelor din CHF in euro sau lei, urmatoarea etapa fiind semnarea documentelor. Campania continua pana in 31 august.

Banca Transilvania si Bancpost au lansat la inceputul lunii iulie o oferta dedicata clientilor Bancpost care au imprumuturi in franci elvetieni cu garantii imobiliare.

Intr-o prima etapa, cei circa 2.250 de clienti Bancpost eligibili pentru oferta au fost contactati telefonic si invitati la o intalnire, la una dintre unitatile Bancpost incluse in campanie, pentru a afla detaliile ofertei.

Dupa intalnirea cu echipa Bancpost - BT, clientii au la dispozitie 15 zile pentru a se hotari cu privire la acceptarea conversiei, dupa care este necesara o noua programare, tot la Bancpost, pentru semnarea documentatiei aferente.

Oferta inseamna pentru clientii Bancpost cu credite in franci elvetieni cu garantii imobiliare o reducere de 18%, aplicata soldului curent, din care sunt scazute eventuale obligatii de plata restante si sumele calculate datorate de client si neajunse la scadenta.

In aprilie, Banca Transilvania, a doua banca din Romania, a anuntat ca a devenit proprietarul pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al actiunilor detinute la ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN.

Fuziunea dintre cele doua banci nu a fost momentan finalizata, astfel ca ele functioneaza in continuare separat.

Inaintea crizei financiare, foarte multi romani au luat credite in franci elvetieni, cand moneda se afla sub 2 lei. Insa, dupa 2009, aceasta s-a apreciat puternic, sarind de 4 lei, astfel ca cei care au ales sa contracteze un imprumut in franci elvetieni au fost puternic afectati.

Citeste si:

I.O.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4272 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor