Ziare.com

Boardul FMI va analiza a cincea evaluare a acordului cu Romania

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 17:13

   

Boardul FMI va analiza a cincea evaluare a acordului cu Romania
Boardul Fondului Monetar International (FMI) va lua in discutie pe 22 iunie cea de-a cincea evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania.

O misiune a FMI a fost la Bucuresti intre 24 aprilie-9 mai pentru cea de-a cincea evaluare a acordului stand-by cu Romania. Vizita FMI s-a derulat impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, declara la incheierea misiunii ca s-a ajuns la un acord cu autoritatile romane in privinta celei de-a cincea evaluari.

"Am ajuns la un acord. Majoritatea tintelor au fost atinse, cu exceptia a doua, referitoare la arieratele guvernamentale, si am convenit si asupra politicilor necesare in continuare", a spus Franks.

Boardul FMI a aprobat pe 21 martie cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania si a deblocat a cincea transa din imprumut, in valoare de 505 milioane euro.

Acordul stand-by, in valoare de 3,56 miliarde euro, a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011 si permite autoritaatilor romane sa traga transele doar daca au nevoie.

Sursa: rNews

Articol citit de 930 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor