Imprumut de 750 de milioane de euro de la Banca Mondiala - unde merg banii

Vineri, 23 Mai 2014, ora 12:30
3119 citiri
Imprumut de 750 de milioane de euro de la Banca Mondiala - unde merg banii

Romania va primi un imprumut in valoare de 750 de milioane de euro din partea Bancii Mondiale (BM), banii fiind acordati in scopul modernizarii finantelor publice si imbunatatirii functionarii pietelor cheie.

Imprumutul face parte din strategia de parteneriat cu statul roman pentru perioada 2014-2017, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare internationale, citat de Mediafax.

Aceasta strategie de parteneriat presupune o serie de masuri in vederea cresterii veniturilor romanilor si imbunatatirii conditiilor de trai pentru populatia saraca.

Imprumutul de la BM, care vine in completarea programelor cu Uniunea Europeana (UE) si cu Fondul Monetar International (FMI), are maturitate de 18 ani si perioada de gratie de 17,5 ani.

"Sunt optimista in ceea ce priveste viitorul Romaniei si, daca procesul de reforma este aprofundat si sustinut, sunt convinsa ca o convergenta cu venitul mediu la nivelul Uniunii Europene va reveni la un ritm similar cu cel anterior crizei economice si va aduce beneficii tuturor cetatenilor Romaniei", a afirmat Elisabetta Capannelli, manager de tara al Bancii Mondiale pentru Romania, conform sursei citate.

Premierul Victor Ponta a declarat la sfarsitul lunii martie ca banii de la BM vor fi folositi pentru proiecte din sanatate, educatie, incluziune sociala, si energie.

Imprumutul are o dobanda de 3,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Romania imprumut Banca Mondiala, #Romania bani modernizare, #bani Banca Mondiala , #imprumut