Japonia intoarce spatele Rusiei: Va ajuta Ucraina cu un miliard de dolari

Sambata, 22 Martie 2014, ora 12:15
3163 citiri
Japonia intoarce spatele Rusiei: Va ajuta Ucraina cu un miliard de dolari

Japonia planuieste sa ofere Ucrainei asistenta financiara in valoare de un miliard de dolari.

Premierul de la Tokio, Shinzo Abe, va face acest anunt in cadrul summit-ului G7, ce va avea loc in Olanda, a transmis postul de televiziune NHK, preluat de AFP.

Ajutorul Japoniei va include imprumuturi si alte instrumente financiare, in valoare de 977 milioane de dolari, pentru infrastructura si alte proiecte publice. Programul de asistenta va fi desfasurat in cooperare cu Fondul Monetar International (FMI).

"Este foarte important sa aducem imbunatatiri economiei Ucrainei", a transmis Abe.

Rusia intimideaza Japonia: Exercitii militare de amploare in insulele Kurile

Japonia s-a alaturat Statelor Unite si Uniunii Europene in incercarea lor de a pune presiune pe Rusia pentru a termina criza izbucnita in tara vecina, insa acest lucru a marcat un moment de cumpana pentru liderul de la Tokio.

Abe a fost unul dintre politicienii care au participat la deschiderea Olimpiadei de iarna de la Soci si care a discutat cu Vladimir Putin, in timp ce altii au refuzat sa vina la eveniment, dupa declaratiile anti-gay ale presedintelui rus.

Totusi, relatiile cordiale dintre cele doua state s-ar putea raci dupa ce Abe a condamnat anexarea Crimeii de catre Rusia.

Ucraina risca sa primeasca o lovitura naucitoare in urma alipirii Crimeii la Rusia

Mai mult, Ministerul de Externe japonez a anuntat, joi, ca a suspendat negocierile cu Rusia legate de relaxarea cerintelor pentru acordarea vizelor. In plus, liderii de la Tokio nu vor mai demara discutii cu Moscova legate de un nou plan de investitii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Japonia bani Ucraina, #Japonia imprumut ucraina, #ajutor Ucraina, #bani ucraina , #imprumut