Francul elvetian, la un nou maxim istoric fata de leu

Miercuri, 10 August 2011, ora 16:45
1844 citiri
Francul elvetian, la un nou maxim istoric fata de leu

Francul elvetian si-a continuat ascensiunea in fata leului, BNR stabilind, miercuri, o cotatie de 4,0865 lei/unitate.

Astfel, moneda elvetiana atinge un nou maxim in raport cu leul, dupa cel de marti, cand banca centrala stabilise un curs de 4,0221 lei/unitate.

Euro a crescut cu 0,6% si in raport cu francul, ajungand ca, pe pietele internationale, un euro sa coste 1,0424 franci, dupa ce, cu o zi inainte, ajunsese la nivelul record de 1,0075 franci, conform Reuters.

In ultima luna, euro a pierdut in fata francului elvetian aproximativ 27 la suta, cu mult peste maximele de aproximativ 20 la suta de dupa criza Lehman Brothers.

La randul sau, dolarul a crescut cu 0,5 la suta fata de francul elvetian, ajungand la 0,7262 franci/unitate, dupa ce, in ziua precedenta, cursul fusese de 0,7068 franci/unitate.

Fiind considerata, in aceste vremuri tulburi, un activ mai putin riscant, moneda elvetiana bate record dupa record.

"Unii investitori si-au facut o socoteala. Unii s-au aruncat pe aur, de-asta aurul creste, altii pe francul elvetian. Banca Elvetiei a spus limpede ca nu este dispusa sa lase francul sa ajunga pana acolo unde sa puna economia Elvetiei pe butuci. Lucrurile merg incet, iar francul elvetian pare un activ solid si in crestere", a explicat, pentru Ziare.com, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#record franc, #franc elvetian, #moneda franc curs , #moneda