Moneda virtuala Bitcoin depaseste un nou record

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 20:01
3804 citiri
Moneda virtuala Bitcoin depaseste un nou record
Foto: Russia Today

Bitcoin continua sa uimeasca lumea si atinge o valoare-record, de 309,68 dolari. Aceasta a reusit sa creasca de 20 de ori in ultimul an.

In urma acestei cresteri, Bitcoin a reusit sa atraga atentia unor investitori din numeroase tari, din Cipru pana in China, scrie Russia Today. Din aceasta cauza, guvernul SUA a facut din moneda virtuala un subiect de investigatie.

Cresterea a fost inregistrata in contextul inchiderii de catre FBI a unei platforme online a drogurilor si criminalitatii. Ea se numeste "Silk Road" si a reusit, dupa inchidere sa revina in mediul online. Dupa blocarea platformei de catre FBI, Bitcoin a scazut cu aproximativ 15%, de la 145 de dolari la 123.

Totusi, de la aceasta valoare a Bitcoin, inregistrata in data de 3 octombrie, ea a ajuns la 309 dolari, valoarea crescandu-i de aproape trei ori. Acum, cererea tot mai mare de Bitcoin vine din China, insa moneda virtuala ramane inca volatila. In 2011, ea a crescut de la 0,30 dolari la 32 de dolari, scazand apoi brusc la 2 dolari.

Pe de alta parte, se estimeaza ca in mediul online a fost folosita aceasta moneda in tranzactii de 1,2 miliarde de dolari, ea fiind utilizata si pentru a incheia acte de comert ilegale sau legate de piata drogurilor.

Intr-o razie facuta de FBI au fost confiscate monede Bitcoin in valoare de 3,6 milioane de dolari, agentia americana promitand sa confiste altele in valoare de 80 de milioane de dolari de la fondatorul platformei online a drogurilor, Ross Ulbricht. Cei care folosesc site-ul lui pot cumpara droguri si arme si pot comanda chiar asasinate.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#bani bitcoin droguri arme, #pret dolari bani bitcoin internet , #moneda
Comentarii
Poza Mu Chin Chai
Mu Chin Chai
rank 5
Sa va dau si eu niste dolari virtuali: