Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Premiera mondiala: Primul bancomat pentru schimbul in moneda Bitcoin

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 19:55
3772 citiri
Premiera mondiala: Primul bancomat pentru schimbul in moneda Bitcoin
Foto: news.com.au

Trei antreprenori tineri din Canada au avut ideea de a lansa primul bancomat care poate schimba orice tip de bani din lume in moneda virtuala Bitcoin.

Compania americana Robocoin a produs acest bancomat, el aratand la fel ca bancomatele clasice, scrie news.com.au. Moneda virtuala Bitcoin a fost inventata in 2008 de un om de stiinta cunoscut doar sub pseudonimul Satoshi Nakamoto.

Imediat dupa ce bancomatul a devenit functional, oamenii s-au asezat la rand pentru a schimba dolari canadieni in Bitcoin. Mitchel Demeter, coproprietarul acestui aparat, spune ca el este primul din lume care poate face astfel de tranzactii.

Demeter a inceput sa faca tranzactii cu Bitcoin in urma cu cativa ani, el fiind convins ca acest ATM este o oportunitate de afaceri. Oamenii schimba de obicei bani in Bitcoin pe Internet, spune acesta, neavand pana acum posibilitatea de a face tranzactia la un bancomat specializat in aceasta operatiune.

Avansul monedei Bitcoin

Clientii folosesc un cod PIN pentru a-si accesa contul online in care au Bitcoin. Ei pot scoate si bani de la acest aparat, in prezent un Bitcoin fiind echivalent cu 200 de dolari americani.

Bitcoin nu este controlata de niciun guvern din lume si este o moneda volatila. Au aparut si informatii conform carora acesti bani virtuali ar fi fost folositi si in tranzactiile cu droguri. Germania a fost prima tara din lume care a declarat Bitcoin o "moneda privata".

Mai mult, la inceputul acestei luni, un inalt reprezentant al unui fond de investitii urias (Fortress Investment Group) a spus ca moneda Bitcoin va fi folosita in viitor ca o alternativa mai ieftina in transferurile de bani din tarile cu sisteme bancare slabe.

In Vancouver, Canada, Bitcoin este acceptata in unele magazine, inclusiv in anumite cafenele.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#bani bancomat atm bitcoin canada vancouver, #germania transfer bancar bani , #moneda