Lucia Sturdza-Bulandra, vedeta BNR

Luni, 10 Iunie 2013, ora 09:21
3913 citiri
Lucia Sturdza-Bulandra, vedeta BNR

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, o moneda dedicata aniversarii a 140 de ani de la nasterea Luciei Sturdza-Bulandra.

Astfel, moneda de argint va fi pusa in circulatie incepand cu 10 iunie, se arata intr-un comunicat al BNR, remis Ziare.com.

Aversul monedei reda imaginea vechii cladiri a Teatrului National din Bucuresti (TNB), inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 Lei" si anul de emisiune "2013".

Reversul monedei prezinta portretul, semnatura actritei Lucia Sturdza-Bulandra si anii intre care a trait, respectiv "1873" si "1961", elemente suprapuse peste o compozitie sugerand arta teatrala, iar in arc de cerc, inscriptia "LUCIA STURDZA-BULANDRA", puncteaza sursa citata.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 140 de ani de la nasterea Luciei Sturdza-Bulandra au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei, mai precizeaza BNR.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Lucia Sturdza Bulandra aniversare, #BNR moneda argint Bulandra, #BNR argint moneda aniversara , #monede romanesti