Primaria Capitalei scoate la tranzactionare obligatiuni de jumatate de miliard de lei

Joi, 26 Aprilie 2018, ora 08:42
16061 citiri
Primaria Capitalei scoate la tranzactionare obligatiuni de jumatate de miliard de lei
Foto: Arhiva Ziare.com

O noua emisiune de obligatiuni municipale in valoare de 555 milioane de lei, emisa de Municipiul Bucuresti, intra, joi, la tranzactionare pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), se arata intr-un anunt al operatorului pietei de capital.

Conform documentului, obligatiunile au scadenta pe 23 aprilie 2028 (maturitate la 10 ani) si este vorba despre 55.500 de titluri cu o valoare nominala de 10.000 de lei. Rata cuponului este de 5,6%.

In prezent, la Bursa de Valori Bucuresti sunt tranzactionate patru emisiuni de obligatiuni emise de Municipiul Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, a fost finalizata emisiunea si plasamentul unui numar de 55.500 obligatiuni cu o valoare nominala totala de 555.000.000 de lei, denominate in RON, emise in forma dematerializata prin inscriere in cont, negarantate, neconvertibile, cu o rata anuala fixa a dobanzii de 5,6% si o scadenta de 10 ani (respectiv, 23 aprilie 2028).

Plasamentul a avut loc in scopul refinantarii transei de obligatiuni scadente in data de 4 mai 2018, transa care prezinta o parte din datoria publica locala contractata de Municipiul Bucuresti prin programul de obligatiuni lansat in anul 2015.

Obligatiunile au fost vandute in Romania unui numar de 24 investitori calificati, iar plasamentul a fost realizat de asocierea formata din: Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank.

In cadrul plasamentului (bookbuilding) care a avut loc in data de 18 aprilie 2018, obligatiunile au fost subscrise la preturi diferite (pret multiplu). Ofertele competitive au variat de la 102,052% pana la 100,000% din valoarea nominala, iar suprasubscrierea a fost in suma de 284,02 milioane lei. Suma totala incasata de Primaria Capitalei, ca urmare a vanzarii obligatiunilor in plasament, a fost de 557.807.431 lei, rezultand prime de emisiune de 2.807.431 lei si un echivalent de dobanda de 5,53% pentru emitent.

"Incasarea primelor de emisiune reprezinta o premiera pentru o emisiune de obligatiuni lansata de o autoritate publica locala din Romania", precizeaza PMB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#obligatiuni municipale tranzactionare, #obligatiuni municipale tranzactionare Bursa , #obligatiuni